5 °C Stjørdal, NO
21/03/2019

Maritim dag i morgen lørdag

Det forventes mange besøkende under "Maritim dag" på og ved småbåthavna.

 

I forbindelse med 40-årsjubileet hos Stjørdal Båtforening har foreninga samlet en rekke maritime aktører til foreningens anlegg ved Naustberget og båthavna i Stjørdal. Det folkelige arrangementet er ment å tilpasses både liten og stor.

–  Det planlegges med ulike aktiviteter i løpet av dagen, og det hele avsluttes med “Stjørdalsseilasen” og påfølgende premieutdeling med sosialt samvær på land.

Vi har flere utstillere som har meldt sin ankomst, og det vil bli utstilling av båter på sjøen og på land. Bryggeanlegget vil være åpent for besøkende, og vi har oppfordret våre medlemmer til å holde “åpent skip” for publikum denne dagen, forteller Magne Kjerkreit, sekretær og presseansvarlig for arrangementet.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Åpne seil- og motorbåter

Det blir gitt garantier om skikkelig maritim stemning uansett værforhold når båtforeninga denne dagen inviterer alle interesserte til Maritim dag.

– Vi venter deltakelses av Stjørdal Kaiakklubb, Malvik og Stjørdal Seilforening. Froskemannsklubben vil også være med på å gjøre dette til en allsidig dag med mange maritime innslag. Det blir også en nærmere orientering om planer for utvidelse av havne- båtanlegget som en naturlig del av programmet, sier Magne Kjerkreit som selv er skipper på en større seilbåt trygt fortøyd ved Stjørdal Båtforening sitt anlegg. Mange har gjennom tidene vært og er fortsatt medlemmer i Stjørdal Båtforening som opp gjennom årene har bygget opp et populært maritimt senter ved Naustberget. Her legges det også ned mye frivillig arbeid og medlemmene har faste vakter for å ivareta sikkerhet og verdier i havna. Nå håper arrangørene på godt oppmøte denne første lørdagen i august.

 

 


Seilas med fjordvind

 Etter at Maritim dag er blitt offisielt åpnet av ordfører Johan Arnt Elverum klokka 11.00 lørdag 6.august legges det planer for regattaen “Stjørdalsseilasen”. Dette blir en kortbaneseilas på fjorden med start og målgang ved Stjørdal havn. Rundingsmerker vil bli lagt ut nært land slik at publikum fra land skal kunne følge seilasen. Denne dagen blir det også fjordrafting og jolleseiling, tautrekking og plankesykling. Etter det maritime dagarrangementet inviteres det til sosialt samvær for medlemmer og gjester fra klokka 19.00. Maritim dag har foreninga de siste årene arrangert med gode tilbakemeldinger fra publikum.   

      

Les forrige sak:
VILLMARKSMESSE: Under Agrisjå blir det en egen villmarksmesse i Fjellhallen. Det hele regi av Jan Sakshaug Sport. Her representert ved henholdsvis Jo Kristiansen, Aud Ravlo Sakshaug og Jan Sakshaug.
Stor villmarksmesse under Agrisjå

Villmarksmessa blir å finne i Fosslia fjellhall, som denne gang blir […]

Close