3 °C Stjørdal, NO
02/12/2020

Markerer ti år som soneterapeut

Jubileum i helsegården

Sune Gustavsson og Anne Marie Steinvik ved klinikken i Innherredsvegen 57 B markerer ti år sammen i helsehuset med Kjøpmannsgata rett utenfor inngangsdøra. Sune Gustavsson og Anne Marie Steinvik ved klinikken i Innherredsvegen 57 B markerer ti år sammen i helsehuset med Kjøpmannsgata rett utenfor inngangsdøra.

Anne Marie Steinvik runder ti år med praksis som soneterapeut. Samtidig runder hun ett år som selvstendig næringsdrivende i faget. I helsegården langs Innherredsvegen synes hun det er givende å kunne tilby helsehjelp i hverdagen.

10-års jubileet ble markert med kake på klinikken i Innherredsvegen tidligere i september. Rundt bordet på klinikken ble det en mimrestund der tiden med oppstart 1. september 2009 ble tema. Etter ett år som «sjef på egen klinikk» har Steinvik lagt grunnlaget for å satse videre som terapeut i årene fremover.

– Det er en glede å kunne ha en jobb der man hjelper folk i hverdagen. Jeg startet i dette faget med skolegang for å lære om kroppens anatomi og behandling med soneterapi hos Sune Gustavsson. Sune har alltid vært en trygg og faglig flink partner å arbeide sammen med. Han deler gjerne sin store kompetanse videre, og den har jeg hatt stor nytte av i det daglige arbeidet, sier Anne Marie Steinvik (42).

Fotsoneterapeut Steinvik tilbyr også ryggmassasje i behandlingen. Hun møter mange som har kroppslige plager. Det kan være utfordringer med bevegelse eller kroppslige smerter. Råd om ernæring blir ofte delt med de som oppsøker terapeuten.

Soneterapi er gjerne forankret i den tradisjonelle kinesiske medisin. Filosofien tar hele mennesket på alvor. Behandlingen ser sammenhengene mellom det fysiske og psykiske.

– Muskelsystemet i kroppen er nært knyttet til benbygning. Det er inndelt i det viljestyrte og det ufrivillige system. Et sunt mosjonsprogram frembringer en dyptgående virkning på kroppens muskler. Vi anbefaler derfor alltid fysisk aktivitet. På klinikken synes vi å registrere at stadig flere prioriterer forebygging og har fokus på egen helse.

– Hvilke råd gir dere på området forebyggende helse?

– Fysisk aktivitet er viktig. Hjertet, kroppens viktige pumpesystem skal settes på prøve med fysisk utfoldelse. På tross av variert bevegelse og anstrengelser i idrett eller trim, vil kroppen med fysisk aktivitet ikke alltid greie å kvitte seg med det vi kaller slaggstoffer- eller avfallsstoffer. Behandling med fotsoneterapi gir en effekt der kretsløpet i kroppen øker, slik at friskt blod og oksygen i årene renser ut slaggstoffer. Behandling starter prosesser i kroppen som vil oppnå at også lymfesystemet i kroppen får bedre forhold. Arterier, kapillærer og vener i kroppen skal helst ha en god status i likhet med hjerte, lunger, nyrene og kroppens øvrige funksjoner. Er det oppstått sykdom som skal følges opp eller behandles av lege, anbefaler vi alltid dette, sier Anne Marie Steinvik.

I samme lokaler tilbyr også Sune Gustavsson sine tjenester med over 30 års erfaring innen soneterapi. De to fremhever at klinikken har enkel tilgang med universell utforming.

Les forrige sak:
Maria Rekkebo er lynhurtig på kanten til SHK. Torsdag kveld løp hun nesten mer og raskere enn noensinne. Det ga 16 scoringer. (Arkivfoto)
Maria scoret nesten like mange som motstanderne

Lynvingen satte inn 16 mål i 3. divisjonskamp

Close