12 °C Stjørdal, NO
15/08/2020

Markerer verdensdagen med flere arrangement

«Gi deg selv tid og gi av din tid til andre»

Pål A. Sand (48) er sekretær hos Mental Helse i Stjørdal. Han har selv møtt utfordringer i sin egen oppvekst. Nå markeres Verdensdagen for psykisk helse og på Torget i Stjørdal blir det stand med overraskelser lørdag 12.oktober.

Tema for årets markering av Verdensdagen for psykisk helse 10. oktober er «Gi tid».

Lørdag 12.oktober stiller Mental Helse i Stjørdal seg klar i paviljongen på Torget. Her møter de folk med åpent sinn og slår gjerne av en prat. Det blir overraskelser til barna og Anniken Nordengen, kjent som en nær venn av Petter Uteligger TV-serien kommer til Stjørdal. Hun vil ha med og presentere bladet Sorgenfri. Leder Nils Skjelstad og sekretær Pål A. Sand i lokallaget oppfordrer til å gi både deg selv tid og gi av din tid til andre.

– Blant oss mennesker imellom kan det bety mye om man hilser eller slår av en prat i hverdagen. Vi vet at mange har en travel hverdag, men det handler om å være bevisst for å inkludere andre, man trenger ikke nødvendigvis forvente å få noe tilbake, sier Pål A. Sand som allerede tidlig på 2000-tallet ble medlem i Mental Helse på Stjørdal.

Pål er i dag 48 år. Han opplevde omsorgssvikt i barndommen da familien bodde på Stovner i Oslo. I voksen alder har han valgt å bidra på sin måte der målet er å yte hjelp for andre med vanskelige erfaringer.

Vi treffer Pål over en kopp kaffe på en av byens kafeer. Tema denne dagen er verdensdagen for psykisk helse som markeres også i Stjørdal. Over kaffekoppen snakker vi om opplevelser han selv gjerne skulle vært foruten. Det er vanskelig og gjerne litt sårt å prate om den tapte barndommen, om år og hendelser som fortsatt er vanskelig å legge bak seg. Vi snakker om en tid da mor sviktet sine omsorgsoppgaver.

– Jeg har en utfordrende yrkesskade sier Pål. Han er åpen om at livet kan butte imot, at ikke alt er enkelt, og han vet at mange mennesker sliter med noe i hverdagen sin.

– Hva kan skape en bedre hverdag for den som har det vanskelig?

– Med det mottoet som vi nå fronter. Det å gi tid, da gjør man i alle fall noe. Det handler om å se hverandre, lytte og være medmenneske. Her på Stjørdal vil jeg fremheve gruppa Alle Kan. De gjør mye bra som bør videreføres. Blant annet setter de opp sin egen revy på Bjørklund. Vi i Mental Helse har mye å lære av dem. De har virkelig greid mye bra, sier Pål. Nå håper han og leder Nils Skjelstad at de som ønsker en prat og kanskje litt oppmerksomhet, tar turen til Torget 12.oktober fra klokken 11.00. Da skal verdensdagen for psykisk helse markeres i regi av Mental Helse.

 

Les forrige sak:
Lanserer ny direkterute fra Værnes

AirBaltic starter flygninger til Riga

Close