17 °C Stjørdal, NO
13/08/2020

Marte på eksklusiv topp 100-liste

Rangert som nummer 84 blant Norges idrettsutøvere

Marte Elverum (28) løfter 3,5 ganger sin egen kroppsvekt i markløft. Dette bildet er fra NM på hjemmebane i Stjørdal i fjor. Nå er hun kåret til landets 84. beste idrettsutøver. Marte Elverum (28) løfter 3,5 ganger sin egen kroppsvekt i markløft. Dette bildet er fra NM på hjemmebane i Stjørdal i fjor. Nå er hun kåret til landets 84. beste idrettsutøver.

Til hver jul kårer Norges største avis, VG, de 100 beste idrettsutøverne i Norge. I år var det intet unntak, og nok en gang er en utøver fra vår region å finne på listen. Det er råsterke Marte Elverum (28) som er rangert som den 84. beste idrettsutøveren i landet av avisas jury.

Marte Elverum ble verdensmester i markløft med 235 kilo og tok bronse sammenlagt i VM med 612,5 kilo i de tre disiplinene knebøy, benkpress og markløft. I markløft, som er spesialøvelsen, løfter den 72 kilo lette elvraningen altså 3,5 ganger sin egen vekt.

Det er også mulig å stemme på de 100 beste idrettsutøverne og dette danner grunnlaget for folkets vurdering. På den listen er Marte Elverum helt oppe på 39. plass.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Såpeglatte veier overalt

Politiet ber om at alle kjører meget forsiktig

Close