3 °C Stjørdal, NO
02/12/2020

Matbedrift i vekst satser på seier

Kjemper om seieren i «Det Norske Måltid»

STOLT SJEF: Erik Johansen ved Lykkemat er stolt over at et av deres produkter er kommet til finalen i «Det Norske Måltid».

Før helgen fikk den økologiske matprodusenten Lykkemat i Selbu beskjed om at de er i finalen i «Det Norske Måltid». Nå vokser bedriften seg stor og er på jakt etter flere ansatte.

– For oss betyr dette svært mye. Dette er den gjeveste matprisen i Norge, og det har vært knivskarp konkurranse hele veien, sier Erik Johansen, salgsansvarlig for Lykkemat.
Nylig tok de seg videre fra en delfinale som foregikk i Kristiansand, og ble dermed sendt direkte til finalen i «Det Norske Måltid» som foregår i Stavanger 10. januar.
Produktet som Lykkemat er nominert for, er frokostblandingen Granola og klassen den konkurrerer i er «Årets Grønne Foredlet».
– Vårt mål er å gå helt til topps i finalen på nyåret, sier han.

Baker på lav temperatur

Granola lages etter en helt spesiell metode.
– Vi henter helt korn fra bonden som vi kaldvalser rett før bakingen slik at vi bevarer næringsstoffene og smaken, og vi bruker kvernsteinsmalt mel og søter med edel honning før vi baker på lav temperatur, sier han.
– Hvordan kom dere på å lage det?
– Vi ville produsere en frokostblanding av høy kvalitet, og da det ikke fantes norsk økologisk granola i butikken ønsket vi å starte med det. Dessuten kjente vi til de gode egenskapene til urkorn og honning, sier Johansen.

Snart over hele landet

Granola blir etter hvert å finne over alt i landet, etter at Norgesgruppen i vinter signerte en kontrakt med Lykkemat. To av ni grossister er inne i avtalen, og det forventes at de sju siste signerer ganske så raskt.
– Vi har merket stadig større etterspørsel gjennom året. Det går sakte men sikkert fremover, sier han.
Å bli leverandør av frokostblanding til folk over det ganske land, får konsekvenser. I vinter fungerte Johansen som daglig leder ved bedriften. Han var den eneste i full stilling, men hadde i tillegg andre ansatte i mindre stillingsprosenter.
– Nå er vi fire personer i hele stillinger, og vi har blant annet ansatt både baker og daglig leder. Vi har plass til flere. I og med at vi er inne i en landsdekkende distribusjon kreves det flere bakere slik at vi kan levere. Er det noen som ønsker å jobbe med mat, er det bare å ta kontakt, sier Johansen.

Les forrige sak:
Nå lukter det opprykk av Blink

Meget imponerende hjemmeseier for Blink

Close