4 °C Stjørdal, NO
23/10/2018

Matlyst blir ny linje på skole

|| Illustrasjonsfoto (Foto: pedermorset.no)||

Sist oppdatert

 

Sentrale punkter i læreplanen vil bli sjølberging/matauk, kortreist mat/lokal mat, hverdagsmat/festmat, det nye nordiske kjøkken, verdenskjøkken, det italienske kjøkken, matblogging og matfotografering samt diverse aktiviteter: høste, plukke og sanke fra åker og natur. Maten tilberedes ute på bål og på skolekjøkkenet. Elevene vil besøke lokale matprodusenter, og legge ut på en matsafari fra fjell til kyst i Trøndelag.

Skolen minner om at livet har flest hverdager. Å lære å tilberede god hverdagsmat, vil bli belyst, likeså smarte valg, både for helsa og lommeboka.

Det blir flere linjeturer: Smaken av Trøndelag, utflukt til København og Italia.

Lillian Hammer og Sissel Kosberg vil være sentrale lærekrefter.

Peder Morset folkehøgskole i Selbustrand er en frilynt folkehøgskole tuftet på menneskeverd og demokrati. Med såkalt omvendt integrering tilnærmes folkehøgskolens pedagogikk. Skolen har plass til 68 elever. Av disse er 40 plasser for elever med dokumentert lettere utviklingshemming i en eller annen form. De resterende 28 plassene er åpne for elever uten slik dokumentasjon.  

Les forrige sak:
||
Brann i enebolig

Klokka 22.46 første juledag melder politiet i Trøndelag at de har […]

Close