7 °C Stjørdal, NO
24/05/2019

Matproduksjonen må økes

Leder i Skatval Bondelag Lars Fløan blir å treffe på Torvet i Stjørdal

 

Mandag kl 1200 vil NT Bondelag overlevere budstikka til de lokale bondelagene i Stjørdal og Meråker. Det er Trond Hodne, Nord-Trøndelag Bondelag som bringer budstikka til Stjørdal. Dette er en viktig handlig for å markere at matproduksjon og matsikkerhet er viktig. Bondelagene ønsker å markere dette før den nye Matmeldinga legges fram av politikerne.

 

Det blir en stand på Stjørdal torv, der også hotellkjeden Rica, deltar for å støtte kravet om sikker mat. Stjørdal kommune vil også delta, og det vil ikke overraske om ordfører Johan Arnt Elverum vil representere  kommunen.

Publikum inviteres til å møte, for å vise sin støtte i kravet om sikker mat.

Coop Storlien artikkelnivå

 

En verden som mangler mat

De harde fakta viser at verdens befolkning øker med 200.000 innbyggere hver eneste dag. Bare i Norge vil vi være én million flere innbyggere om 20 år. FN mener at verdens matproduksjon må økes med 70 prosent fram mot 2050.

Disse tallene sier ganske mye. Og vi vet at allerede i dag sulter 925 millioner mennesker. Med dette som bakteppe skal regjeringen i vår legge fram en ny stortingsmelding om landbruk og matproduksjon. Bondelaget ønsker å vise fram hva landbruket kan bidra med for å løse matkrisa, og ikke minst ønsker bøndene å invitere med seg alliansepartnere som kan fortelle hvor viktig landbruket er for deres kommune eller fylke.

 

18 prosent av sysselsettinga

– I Nord-Trøndelag utgjør matproduksjon 18 prosent av sysselsettinga. Derfor er det svært viktig at vi belyser alle sidene av landbruket, og alle ringvirkningene, mener Bondelaget.

Målet med budstikka er at bondelagene i alle kommuner tenker ut hvordan de vil at deres landbruk skal se ut i 2020. Hva må de gjøre lokalt for å kunne øke matproduksjonen?

Les forrige sak:
Likevekt i Tydal

  Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå bor det akkurat nå nøyaktig […]

Close