12 °C Stjørdal, NO
18/07/2019

Mats (33) er fjerde generasjon i bedriften – nå blir han sjef

– Jeg føler på det store ansvaret, men har heldigvis folk rundt meg som jeg kan støtte meg på

SJEFSSKIFTE: Mats Vikaune blir Vikaune Fabrikkers nye daglige leder etter Terje Gaarden. 33-åringen tar over fra første juli. SJEFSSKIFTE: Mats Vikaune blir Vikaune Fabrikkers nye daglige leder etter Terje Gaarden. 33-åringen tar over fra første juli.

33-åringen Mats Vikaune tar fra 1. juli over som daglig leder for Vikaune Fabrikker på Sutterøy.

Det betyr at nåværende daglig leder, Terje Gaarden, trapper ned.

– Jeg fortsetter i firmaet en stund til, og skal jobbe med prosjektet vi har på Sveberg. Jeg tror overgangen skal gå bra. Selv har jeg holdt på i 14 år, og det er greit å slippe yngre krefter til som ser annerledes på det, sier Gaarden.

65-åringen og Mats Vikaune sitter i dag på samme kontor og diskuterer sammen de avgjørelsene som skal tas. Dermed overføres kompetansen mellom nåværende og fremtidig daglig leder fortløpende.

– Vi har visst en stund at Terje trekker seg, og det er fint at han er med i overgangsfasen, sier Mats Vikaune.

– Føler på det

Fjerde generasjons Vikaune innrømmer at det er noe skremmende å skulle ta over familiefirmaet med 16 ansatte.

Ren Røros Bestill mobil

– Jeg føler på det store ansvaret, men har heldigvis folk rundt meg som jeg kan støtte meg på, Vikaune.

De siste årene har Vikaune Fabrikker omsatt for rundt 50 millioner kroner, og totalt sysselsetter miljøsteinprodusenten 14,8 årsverk. I dag eies fabrikken av søskenbarnene Bård og Per Vikaune, og Mats er sønn av sistnevnte.

– Jeg har jobbet fast her siden 2013, men har også hatt sommerjobb her tidligere og kjenner bedriften godt, sier Mats Vikaune, som er utdannet ved Trondheim Økonomiske Høgskole og BI.

– Under press

Belegningsstein og betongheller selges for det meste gjennom byggevarebutikker, men Vikaune mener firmaet i fremtiden også må være åpen for andre salgskanaler.

– Verden har blitt mindre og det pågår en rivende utvikling, og tradisjonell handel på butikk er under press. Hvordan vi skal angripe dette bekymrer meg litt, men vi skal forberede oss på fremtiden og ikke lukke noen dører, sier han.

Blir Rotary-guvernør

For Gaarden blir det litt rart å slippe roret fra 1. juli.

– Vikaune er en fin arbeidsplass, og det er nesten ikke to dager som er like. Jeg har det veldig bra her og skal fortsette i firmaet ett år til. Fra sommeren 2020 tar jeg over som distriktsguvernør for Rotary, og da blir det noe mindre tid til å være her, sier han.

 

Les forrige sak:
Skytterne fra Værnes Jaktskytterklubb som tok hjem NM-tittelen i lagskyting. Fra venstre: Tore Rønsåsbjørg, dobbelt norgesmester Nils Harald Huset på gullstol og Jim Are Skjerve Dullum.
Dobbelt NM-gull til Huset

Vant både individuelt og lagkonkurransen under jaktfelt-NM

Close