0 °C Stjordal, NO
24/02/2020

Mattetalenter ved Stokkan ungdomsskole

|| Bilde: Klasse 9F fra Stokkan ungdomsskole som skal til UngeAbel. Einar Hugnes sammen med Arbeidslivsfag/ media på 8. trinn tok bildet||

UngeAbel er den nasjonale konkurransen i matematikk for 9. klasser i Norge og er oppkalt etter matematikeren Niels Henrik Abel. Landsforeningen for matematikk i skolen (Lamis) arrangerer den og har innledet et samarbeid med NMCC (Nordic Math Class Competition)
Mentalt krevende!

Siden 2002 har skolen deltatt i matematikkonkurransen for 9. klassinger, tidligere kalt «Kapp Abel». Nå heter den: «Unge Abel». Klasse 9F ved Stokkan ungdomsskole har vært i konkurranse med skoleklasser fra hele Norge. Nå har de kapret en plass i semifinalen gjennom å bli beste klasse i Nord-Trøndelag. Rektor ved Stokkan ungdomsskole, Torgeir Aksnes er stolt over at elever fra Stokkan igjen har klart dette . -Dette er en krevende konkurranse som sier mye om nivået til elevene når det gjelder matematisk problemløsning. Den kan være psykisk krevende fordi oppgaveløsningen har tidsbegrensing!

Klassen skal sende et lag bestående av 2 gutter og 2 jenter til den nasjonale semifinalen og finalen. Kontaktlærer Janne Bonslet blir en av lærerne som skal være med nedover.

Konkurransen har to innledende runder, og deretter skal  klassen leverer et felles prosjekt. Semifinale og finale arrangeres på Eidsvoll i uke 17. Stjørdalselevene skal der konkurrere mot vinnerne fra andre fylker i hele Norge.

På arrangørens nettsider,http://www.lamis.no, står det følgende:  Prosjektet skal presenteres i forbindelse med semifinalen på Eidsvoll 23. og 24. april 2014. Vi følger et felles nordisk oppsett for oppgavene. Alle elevene i Sverige, Danmark, Finland, Island og Norge får de samme oppgavene med nasjonale tilpasninger. Vinneren av den norske finalen inviteres til å delta i den nordiske finalen som neste år avholdes i Finland. 

Klasse 9F fra Stokkan ungdomsskole skal representere Nord-Trøndelag fylke i konkurransen.

Les forrige sak:
||
Skjemt og alvor på Skatvalsrevyen

Skatvalsrevyen balanserer mellom skjemt og alvor i en forestilling som er […]

Close