2 °C Stjørdal, NO
20/04/2019

Med Brimi som læremester

Berit Solem fra Hegra har hatt Arne Brimi som læremester.
Værnes begravelsesbyrå steindag april


Vi befinner oss i matriket Brimiland i Lom. Her regjerer mesterkokken Arne Brimi med sitt Vienvang, Vegard og Eva Brimi med Brimistugu og Hans Brimi med Brimi Sæter. De to første åra her var Berit under Arne Brimi sine vinger på gourmetrestauranten Vienvang og på Brimistugu. I opplandskommunen Lom.

 

– Jeg har vært her i tre og et halvt år, og lært veldig mye gjennom mine to år som lærling og kokk på blant annet Arne Brimis restaurant Vienvang og av Eva på Brimi Stugu. Her lærer man å lage mat helt fra bunnen av. Det er de små detaljene som gir gjestene den spesielle opplevelsen. Arne vet hvordan han vil ha det, men han er en veldig grei sjef, sier Berit mens Brimi sier at han gjerne skulle hatt henne på Brimiland i mange år til.

 

Coop Storlien artikkelnivå

– Berit har gjort en kjempejobb. Hun er ei skikkelig ståpåjente som har utviklet seg til en veldig god kokk. Nå skal hun til Frankrike for å lære mer. Det er tøft at hun tør å satse. Jeg tar gjerne flere trøndere av hennes kaliber hvis noen er villig til å jobbe hardt for å bli en best mulig kokk. Men vedkommende må ikke telle timer, kun kunnskap, sier han og smiler.

 

Hvordan havnet du i Brimiland?

– Jeg gikk på Ole vigs videregående skole på restaurant og matfag, og hadde valget mellom lærlingplass i Trondheim og Brimiland. Siden jeg var den eneste som ville reise til Lom, var plassen min. Jeg har ikke angret på det en eneste dag. Vi jobber veldig tett sammen og det er nesten som man blir en del av familien. Det er vel derfor de kaller meg for ”attpåklatten”,  sier Berit smilende mens hun ordner rakfisken som skal spises til lunsj.

 

Og nå går ferden til Frankrike?

– Ja, det blir en spennende utfordring. Jeg reiste ned i fjor sommer for å jobbe i et par måneder. Den første uka var min kusine med meg, siden var jeg der alene.  Jeg kom i kontakt med mange folk, og vips så fikk jeg jobb på et gammelt nyåpnet herskapshotell utenfor Nice. Fransken er det dårlig med, men jeg får starte med trøndersk og engelsk, så ordner det seg etter hvert. Målet med oppholdet er å lære mer, så flytter jeg sikkert tilbake til Norge en vakker dag, sier jenta som alltid har vært matinteressert.

 

–  Jeg hadde en plan om å bli ”skirenner”, men da jeg skjønte at det var vanskelig og tungt, var det kokk som ble favorittyrke en gang på barneskolen. Siden den gang har mat vært en del av livet. Jeg spiser aldri Grandiosa, fordi det ikke smaker godt. På julaften blir det pinnekjøtt og kålrabbistappe. Ingenting smaker bedre enn det, sier 21-åringen som aldri vil glemme årene i Brimiland med Vegard og Eva Brimi og Arne Brimi. En av hennes femtidsdrømmer  er å lære nok til å åpne sin egen restaurant.

 

 


Les forrige sak:
Blinks styreleder Kjell Erik Hammer ikledd seg spillertrøya for anledningen.
Trimma vekk julematen

SPORT: 21 lag gjorde opp seg imellom på uhøytidelig vis under […]

Close