14 °C Stjørdal, NO
21/09/2020

Med skogen som arbeidsplass

I disse dager snakkes det mye om at nordmenn er overvektige. Vi må spise mindre og røre oss mere. Bedrifter har trim i arbeidstiden og enkelte bruker lunchpausen til å få frisk luft. Postkassen blir fylt opp med reklame om slanking, trening og nye vidundermetoder på et bedre liv. Selv våre myndigheter er bekymret over befolkningen. Men dette gjelder heldigvis ikke alle.


I Neglåsen ved Sørungen traff jeg noen som drev med skogsarbeid. Det ene laget arbeidet for Thomas Angells stiftelse og drev med plukkhogst av furu. Dvs at de felte de eldste av trærne :”de som it e’ spiss i toppa”. Det var Odd Fuglem, Jarle Fuglem og Karsten Breistrand. Karer med  lang erfaring innen tømmerhogst  og som trivdes med å være ute i frisk luft og bruke kroppen. Selv om hesten er byttet ut med 100 hestekrefters traktor og matpausen var inne i en brakke så var det en egen sjarm med slik jobb.  Lange dager ble det med fjøsstell både før og etter arbeidsdagen i skogen.  En ting var de enige om noe besøk på treningssenter ble det ikke behov for.

Det andre laget jeg traff holdt på med rydding av løvtrær. Det var Nils Petter Guldseth og Odd Arnfinn Rolseth.  De hadde før jul ryddet et hyttefelt ved Reinsjøen og de opplevde der dager med mer enn 20 minusgrader. Det var ikke noen store problemer å arbeide og holde varmen i den temperaturen. De fortalte at de hadde hver dag  bål under matpausen og med det spesielle lyset på den klare  himmelen før jul så var det en trolsk stemning som ikke kan forklares – kun oppleves.

Nils Petter Guldseth (t.h.) og Odd Arnfinn Rolseth.Disse karene er nok heldige som har mulighet til å ha sin arbeidsplass ute, men selv om jeg traff de på en dag med sol og vindstille så har de nok noen dager da de kunne ha ønsket å ha hatt tak over hodet.  Odd Fuglem har arbeid i skogen i 50 år og det sier vel litt om at skogen er en fin arbeidsplass.

Må bare bemerke at det var ingen av de 5 karene som så ut til å trenger noen form for slankekur så en kan slå fast at fysisk arbeid og være i bevegelse er en god helseforsikring.

Les forrige sak:
Får orden på livet

  Han har vært langt nede i grøfta forårsaket av rus […]

Close