-0 °C Stjordal, NO
24/02/2020

Medbroen Gårdsbarnehage renoverer

||| |||

Det er en omfattende ombygging som nå er i gang i driftsbygningen ved Medbroen Gård. Innehaver og byggherre er Hjørdis Thyholt, som også er daglig leder i Medbroen Drift.

–        Vi har hatt gode erfaringer etter oppstart av den private gårdsbarnehagen. Derfor ønsker vi å videreføre dette tilbudet som en komplett sentral gårdsbarnehage med dyrene som barna kan passe på og stelle som en del av pedagogikken i barnehagen. Nå tar vi et stort løft med å renovere og bygge moderne løsninger inne i driftsbygningen. Vi har i prosessen benyttet både intern og ekstern kompetanse innen renovering, arkitektur og bygg, forteller Hjørdis Thyholt, som er datter av tidligere gårdeier og arkitekt Kari Kindem Thyholt. Kari er blant annet kjent som hovedarkitekt bak det store byggeprosjektet Terrassehusene øst for Fosslia i sin tid.       

Vil bevare karakteristisk låve

Medbroen Gård har en lang historie i Stjørdal. I dag står gården tilbake som kanskje den største hva gjelder både bygninger og landbruksareal i sentrumskjernen på Stjørdal. Gårdsmiljøet med firkant-tun skal bevares videre, noe gårdeierne er opptatt av.

–        Vi får nå etablert videre bruk av driftsbygningen med fornyet areal på 833 kvadratmeter fordelt på to plan. Det meste av dette blir lokaler til barnehageformål. Andre etasje, som tidligere var høylåve blir kontor- og oppholdsrom for ansatte. Totalt disponibelt areal i låven med to plan er i dag 2000 kvadratmeter. Med andre ord er det mye areal disponibelt her, men stallen for hester og sauer blir som den er i dag i vestre fløy. Vi er opptatt av å opprettholde et levende gårdsmiljø samtidig som vi nå bygger om den vestre driftsbygningens første og andre etasje innvendig, forteller Hjørdis Thyholt.

Konsulenthjelp og egne snekkere

Nylig hadde gården besøk av konsulenter og bidragsytere i prosjektet. Enova har sett på kommende energiløsninger i driftsbygningen, og bidrar med totalt 583 000 kroner til prosjektet. Søster av Hjørdis, Marit Thyholt med bakgrunn fra Skanska har også bidratt med sin kompetanse.

–        Dette er en stor driftsbygning av eldre årgang. Hva sier brannforskrifter og kommunal godkjenningsmyndighet om prosjektet?

–        Vi har vært gjennom en veldig lang prosess med godkjenninger, også fra Mattilsynet og brann-forskrifter. Det blir Medbroen Drift som leier ut til gårdsbarnehagen, og ved å bygge innvendig slik vi gjør nå blir fasader ivaretatt. Synlig endring fra fasadens utside blir kun de nye vinduene på langsidene i andre etasje på låven, forteller Hjørdis Thyholt og Kari Kindem Thyholt. Hilde Kriens er daglig leder i Medbroen Barnehage. 

Les forrige sak:
||
Halvt stjørdaling i aksjon i dag

Jon Anders Lindstad med mamma Ellen fra Stjørdal er barnebarnet til […]

Close