3 °C Stjørdal, NO
18/02/2019

Mekker ti-årsfeiring i romjula

|| Øyvind Dahl har drevet med bil og motor i mange tiår. Han har en unik kunnskap, som han nå bruker full tid hos Autoline.||

– Vi måtte finne et tidspunkt da vi hadde tid til både kake og prat. Derfor blir det ti-årsfeiring tre mellomjulsdager til ende, sier Øyvind Dahl.

56-åringen eier Autoline Meråker sammen med Arne Furunes. Dahl er velkjent i Meråker for sin store interesse og kunnskap om bil og motor. Det hele startet for godt over 40 år siden, sikkert nærmere 50.

– Jeg kjørte iallfall ei folkevogn uten karosseri da jeg var 12. Både før og etterpå har det stort sett gått i bil og motor, forteller han.

Strålende mannskap

Tidligere var bil og motor den største hobbyen, han jobbet i tillegg. Men de siste årene har det blitt bil på heltid, og nå har han et «luksusliv».

– Nå kan jeg jo holde på på dagtid, og det er perfekt, sier Øyvind Dahl.

Han er ikke den som tar de største ordene i sin munn, men han er fornøyd med at Autoline runder ti år i god form.

– Joda, det går bra. Vi har vært veldig heldige med en stabil og god stab, skryter han.

Totalt er det nå seks personer ansatt i Autoline, – seks strålende personer, i følge Øyvind Dahl og Geir Haugen, som er «frontmannen» i verkstedlokalene. Kopperåbyggen har pendlet fra Hommelvik, men nå har arbeidsvegen blitt betydelig kortere for 50-åringen som har flyttet inn i nybygd hus i Stasjonsgrenda i Meråker.

Kontroller, glass, dekk og mye mer

Verden, og motorene, har forandret seg betydelig siden Øyvind Dahl kjørte i folkevogn som 12-åring. Men behovet til bileierne har iallfall ikke blitt mindre.

– Bilparken har forandret seg, og blitt nyere, i løpet av de ti siste årene. Det er mange EU-kontroller, som vi har til biler opp til 7,5 tonn, masse dekkskift og nå når det har vært litt kaldt har det vært litt ekstra. Og så bytter vi bilglass, og der har vi ganske så god kapasitet, sier Øyvind Dahl.

Vaskeanlegg på gang

Øyvind Dahl bor et kort steinkast unna verkstedbygget på Stormyra i Meråker. Det gjør at han er tidlig ute på morgenen og litt seint heim igjen på ettermiddagen. Mellom hus og jobb har han også et unikt bilmuseum og han har en vaskehall som snart skal bli ferdig.

– Det skulle vi egentlig ha vært ferdig med for ei stund siden, men vi må ta et skippertak på nyåret sånn at vi kan åpne til våren. Det er et selvvaskeranlegg, forteller han.

Trygge «hybelbiler»

Det bor ikke så mange mennesker i Meråker, men de aller fleste benytter seg av bilverkstedene i bygda. I tillegg dropper det innom en del andre også, i følge Autoline-karene.

– Vi har kunder fra Stjørdals-området, pluss at det er en god del av hytteeierne i Meråker som bruker oss, sier Dahl.

– I tillegg er skolene, både lærere og elever, gode kunder. Det er ikke sjelden at det ringer noen påpasselige foreldre og ber oss om å gjøre noe med bilen til datteren eller sønnen som bor i bygda, sier Geir Haugen.

Hybelboerne går nok glipp av 10-årskaka som verkstedkarene byr på i mellomjula, men de håper inderlig at mange, både nye og «gamle» kunder, stikker innom. Og det blir ikke bare god kake.

– Vi kommer til å ha noen overraskelser, og ikke minst så blir det noen gode tilbud, lover Øyvind Dahl.

Les forrige sak:
||
Vurderer å søke stort mesterskap

Det vil i såfall ikke være første gang SBO påtar seg […]

Close