19 °C Stjørdal, NO
06/08/2020

Mekker treff for de barskeste bilene

Anita er «enslig» dame blant tøffe biler og menn

TØFT: Anita Reinan er en av få kvinner i et mannsdominert truckers-miljø. Neste helg er hun arrangør for tidenes første treff for «trucks» og amerikanske veteranlastebiler på Prestmoen. Med seg i bakgrunnen har hun blant andre Palmer Steinar Bjerkli (fra venstre), Jan Ivar Stræte og Reidar Berdal. Her sammen med Bjerklis 1984-modell Peterbilt 359. TØFT: Anita Reinan er en av få kvinner i et mannsdominert truckers-miljø. Neste helg er hun arrangør for tidenes første treff for «trucks» og amerikanske veteranlastebiler på Prestmoen. Med seg i bakgrunnen har hun blant andre Palmer Steinar Bjerkli (fra venstre), Jan Ivar Stræte og Reidar Berdal. Her sammen med Bjerklis 1984-modell Peterbilt 359.

Hun startet så smått for to år siden. – Den gangen var det tre snutebiler på gårdsplassen min, sier Anita Reinan. Nå gjør hun det stort.

– Gårdsplassen har blitt for liten, så nå utvider jeg og flytter hit, sier Anita Reinan.
Hun står utenfor kulturparken på Prestmoen og er en sjelden dame i et veldig mannsdominert miljø.
– Hun er ikke redd for å bli skitten under neglene, kommer det fra hennes medhjelpere som ser på det som uhemmet skryt av arrangøren.

Kommer fra hele landet

Neste helg arrangerer Anita Reinan treff på Prestmoen for amerikanske «trucks» og veteranlastebiler, og egentlig for alt mulig annet som har motor.
– Det startet med lastebiler og snutebiler, men vi vil jo gjerne ha med oss det aller meste av det gedigne motormiljøet i Stjørdal og Trøndelag, sier Reinan.
Hvor mange veteranlastebiler og snutebiler som kommer til Stjørdal neste helg er hun veldig usikker på.
– Vi har invitert i hytt og pine, og det kan være at det kommer ryende biler fra hele landet. Men om det blir 20 eller 50 eller 100 biler aner jeg ikke, sier Anita Reinan.

Første i Trøndelag

Helt på egen hånd står hun bak tidenes første treff av denne type i Trøndelag. Det er mange tilsvarende sørover i landet, og i nabolandene, men nå ønsker hun å vise fram de svære og lekre bilene i Stjørdal.
– De fleste kommer hit neste fredag kveld, på fredag 13. september. Lørdag formiddag setter karene, for det er stort sett karer, seg bak rattet og kjører parade fra Prestmoen. Vi skal til Kortmans i Åsen, men underveis dit kommer vi til å kjøre gjennom Stjørdal sentrum, – det blir en heftig opplevelse med en lang kortesje gjennom bygatene. Etter en matstopp i Åsen forflytter bilene seg til Hell stasjon under benevnelsen «Trucking to Hell», sier Anita Reinan.

Mektig skue

Området ved Prestmoen Kulturpark vil bli fylt av masse store biler fra fredag kveld til søndag formiddag, og Anita Reinan håper stjørdalinger og andre møter opp bare for å bivåne et enormt skue.
– Når det blir mørkt og bilene står her med alt av lys på, så er det rett og slett heftig og mektig. Det er verdt en tur på Prestmoen, sier Reinan.

Årlig treff

Hun er en sjelden dame i et mannstungt miljø, hun er rykende fersk som arrangør, men først og fremst er Anita Reinan en dame som ønsker å få ting til å skje. Det gjør at årets store veterantreff forhåpentligvis blir det første av mange.
– Årets opplegg er det første, men vi skal samle erfaring og gjøre dette igjen, og igjen, lover Anita Reinan.

Les forrige sak:
Inger Lise Meland Fordal startet som styrer i Husmorhuset barnehage 24. august 1989 og har vært med på en spennende utvikling i de 30 årene fram til hun overlater stafettpinnen til Henrik Berger.
Nye koster i barnehage

Retter seg inn mot stadig yngre barn

Close