6 °C Stjørdal, NO
19/05/2021

Melder vekslende vær fremover

– Hvis man tenker å legge om til sommerdekk ville jeg absolutt ha ventet med det

Bildet ble tatt like før kl 0900, ved Stjørdal Frivilligsetral og kommunehuset. Foto: Frank Skaufel

Snøen har kommet for å bli, og det er meldt store mengder nedbør i form av snø de kommende dagene.

Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, Anne-Mette Olsen, sier temperaturen vil ligge på en til to plussgrader på det varmeste gjennom lørdag. 

– På søndag og mandag ser det ut til å bli mildere vær, og det kan hende temperaturene holder seg på plussiden. Det ser ut til å bli en del skyer, nedbør og sørøstlig vind, og det kan bli plussgrader om natten, sier Olsen.

– Stort sett kommer nedbøren som snø, og det er mulighet for byger i dag frem til et stykke utpå i morgen. Etter hvert kan det komme litt sol i mellom bygene, men nedbøren er så tett at det ikke er store muligheter for å se solen de første timene fremover, legger hun til.

Nedbør fra tirsdag

Meteorologen melder det kan bli greit vær på mandag, før nedbøren igjen kommer på tirsdag og varer frem til torsdag. Nedbøren vil mest sannsynlig komme som snø på grunn av kulden.

– Det blir vekslende vær fremover, men nokså kjølig værtype til å være vår. Ikke vinterkaldt, men kaldt for årstiden, og det kan hende temperaturene går opp til helgen. Til da blir det nokså kjølig med perioder med snø, med dager med oppholdsvær inne i mellom, sier Olsen

De beste dagene i perioden fremover vil være mandag og fredag, da det vil være oppholdsvær og lite nedbør.

– På mandag driver det inn høye skyer, så strålende sol ser det ikke ut til å bli, men man vil delvis kunne se solen gjennom skyene. Det blir en fin dag selv om det ikke blir en skyfri himmel. På fredag blir det mindre skyer enn det vi venter på mandag, så dagen ser fin ut før det muligens kommer nedbør igjen, sier Olsen.

Vent med sommerdekkene

Snøværet har dermed kommet for å bli, og Olsen anbefaler at man kjører med vinterdekkene en stund til.

– Hvis man tenker å legge om til sommerdekk ville jeg absolutt ha ventet med det. Det ser ut som at det kan komme mer snø når vi er ferdig med nedbøren som kommer nå, så det kan være lurt å vente.

– Er det bedre å ha skiene klar fram fremfor sommerdekkene?

– Slik det ser ut nå så er det kanskje det ja, svarer hun.

Les forrige sak:
Påvist smitte på treningssentre – begge sentrene er nå bekreftet

Ber folk teste seg

Close