9 °C Stjørdal, NO
15/06/2021

Meldes om opptil 20 grader neste uke

Se værmeldingen for den kommende uken

Med opptil tjue plussgrader på tirsdag og fint vær, er det flere muligheter til å bruke starten av neste uke ute. (Arkivfoto)

I starten av neste uke er det meldt rundt femten plussgrader om dagen, og på tirsdag kan det komme opp mot tjue grader enkelte steder.

Det er meldt lite nedbør på starten av uken, og man kan forvente tørt vær frem til midten av uken.

– Mandag ser ut til å bli tørr, og det kan komme opp til sytten grader de varmeste stedene. Luften blir varmere, og temperaturen vil langsomt gå oppover de neste dagene, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt Terje Alsvik Walløe.

Utover uken vil det bli mer vårlige temperaturer, og fra i dag av kan man merke at temperaturen øker. Med oppholds og perioder med sol vil temperaturøkningen merkes enda bedre i morgen. På tirsdag vil det komme i overkant av femten grader i regionen, og i Stjørdal er det meldt opp til tjue grader.

– Det har vært kjølig i år, og hvert fall i april, men nå blir det litt varmere fremover med andre luftmasser som kommer opp. Femten grader er innenfor rekkevidde nå for mandag til onsdag, og spesielt tirsdag, sier Walløe.

Slik ser værmeldingen ut for Stjørdal de kommende dagene. Skjermdump fra Yr.no.
Lite nedbør

Det er meldt lite nedbør den kommende uken, og Walløe varsler om en rolig uke værmessig. Det er derimot noen sjanser for nedbør midten av uken.

– Det er Ikke meldt noe nedbør i starten av uken, men området er på utkanten av nedbørsystemet. Foreløpig er det en del nedbør som kan komme over grensen til Trøndelag, og kanskje noe passerer på onsdag, men det er usikkert, sier meteorologen.

Finværet varer ut tirsdag og muligens lengre, før det til helgen blir kjøligere.

– Finværet går nedover ved slutten av uken, og antakelig blir det mer kjølig luft mot neste helg. Det har vært kjølig vær på starten av mai, men det blir ikke like kjølig som det har vært. Litt vekslinger blir det men det blir bedre temperaturer fremover, sier Walløe.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Marianne Flekstad Johnsen)
Mottok få klager på festbråk gjennom natten

Politiet måtte avslutte en fest og hjelpe en beruset busspassasjer

Close