7 °C Stjørdal, NO
21/10/2018

Melodisk Metal på torsdag

Valget var enkelt for meg, sier Andreas som gleder seg til å presentere sine låter på Ungdommens Hus neste torsdag før EP-lanseringen 9. juni.

Sist oppdatert

 

– Jeg hadde en idé om å skrive en musikal basert på sjangeren melodisk metall sammen med de artistene som har inspirert meg til å bli en musiker fra barndommen av, sier Andreas Nergård (22).

Musikalen heter «Memorial For A Wish» og på artistlisten finner man Åge Sten Nilsen (Wig Wam) Ralf Scheepers (Primal Fear, Gamma Ray) Tony Mills (TNT) Göran Edman (Yngwie Malmsteen, Loudness) Helge Engelke (Fair Warning) Mike Vescera (Yngwie Malmsteen) og David Reece (Bangaloir Choir, Accept).

  – Melodisk metall er på langt nær bare brøl og skrik selv om musikken er litt kompromissløs. Den bygger på en del prinsipper som også pop’en har, sier Andreas som tirsdag 14. juni lanserer en EP digitalt på nettet med tre låter fra musikalen. På denne EPen får man høre sangerne Ralf, Tony og Mike i felleskap med lovende unge musikere fra Stjørdalsområdet:

På Ungdommens Hus
  – Jeg skal presentere låtene på Ungdommens Hus i Stjørdal i selskap med gamle kjenninger fra Trøndertun Folkehøgskole, noen stjørdalinger og en kar fra Malvik. I tillegg til de tre låtene fra EPen skal vi spille coverlåter fra band som har vært en viktig inspirasjonskilde for flere i bandet, bl. a. Deep Purple. Konserten blir holdt på Ungdommens Hus nettopp fordi personalet der har vært veldig viktige støttespillere i forhold til dette prosjektet.

– Hva karakteristerer metal?
  – For meg er det tunge gitarriff, agressive trommer og vokal med masse attitude. I sjangeren melodisk metal er det kombinasjonen av tunge riff og storslagne melodier som treffer meg.    
Nå har jeg arbeidet full tid med dette prosjektet siden i fjor høst og jeg har virkelig fått oppleve hvilke muligheter som ligger i nettet.

– Hvordan da?
  – Jeg presenterte ideen til mine store helter i musikkverdenen gjennom e-poster. Jeg hadde ingen store forhåpninger men da alle sammen stilte seg positive til prosjektet var det bare å kjøre på.

Motsatt – plate først
  Så kommer den første positive henvendelsen og snart en til. Det skal ikke så mye til før du får en snøballeffekt. Du forteller hvem som er med. Det lokker andre. Men du må ha noe ordentlig å presentere slik at man kan danne seg et bilde av hva dette prosjektet går ut på. Jeg sendte derfor ut materialet, musikk/tekster og alle sammen likte det jeg har laget svært godt. Jeg er veldig godt fornøyd med responsen så langt, både nasjonalt og internasjonalt, sier Andreas som liker å gå sin egen veg: – Og det er kanskje litt motsatt av hva andre har gjort, sier han og forklarer:

– For når det gjelder musikaler, er det vanlig å tenke forestilling først. Så får en se om det er grunnlag for en plate. Men jeg satset heller på først å lage plata. Blir interessen stor nok og grunnlaget er til stede, vil jeg gjerne gå for en oppsetting etterpå. Det er målet, sier Andreas Nergård som har sansen for sitt engelske artistnavn ”Nergard”. Det var Tony Mills fra TNT som foreslo at jeg skulle bruke mitt eget navn i forbindelse med dette prosjektet istedenfor et vanlig bandnavn. Han syntes det hørtes veldig metal ut, samt at det kledde prosjektet godt.

Nyheten sprer seg   
  – I den siste tida har det vært skikkelig hektisk etter at nyheten om prosjektet begynte å spre seg i internasjonal media. Det har ført til at jeg har brukt mange timer på intervjuer med flere nettsteder fra Norge, Tyskland, England og Finland. Og det er utrolig nyttig. Når du kommer inn på etterspurte nettsteder med en presentasjon, da er du i det gode selskap. Interessen er skapt. Nå gjenstår det å se hva vi kan få ut av denne interessen og hvor den fører hen.

Fine år på Ole Vig
– Hva karakteriserer dagens fase?
  – Det er en møysommelig prosess der det er viktig å bygge kontakter. Og i botn ligger musikken – alltid. For meg har det egentlig alltid vært rock og metall, selv om jeg forøvrig også er glad i både jazz/pop og andre sjangre. Jeg vokste jeg opp med Guns N’Roses inspirert av eldre brødre. Jeg visst at det var dette jeg skulle holde på med siden 10-11 – årsalderen, sier Andreas som ikke helt forstår hvilken villfarelse som fikk han til å starte på allmenfag ved Selbu i videregående der han hoppet av etter et år til fordel for musikklinja på Ole Vig vg skole:

– Det var tre fine år i et kreativt miljø sammen med musikkinteresserte medelever. Det ble ganske mye spilling av forskjellig slag, men jeg mistet aldri kontakten med metall som hele tida lå i botn for meg. Jeg hadde vokst opp i Trondheim før vi flyttet til Selbu der min musikksmak nok var litt spesiell i forhold til de fleste andre jevnaldrende, men det gjorde ingen ting.

Måtte velge
– Hvor gikk vegen etter Ole Vig?
  – Da fulgte et år på Trøndertun Folkehøgskole på linjen Rock, som var veldig inspirerende. Jeg møtte mange utrolig flotte og ikke minst dyktige musikere som jeg kunne utvikle meg sammen med gjennom ett års tid. Jeg begynte på faglærerutdanning i musikk på HINT Levanger høsten 2010 men kjente jeg ikke helt hadde gnisten for å studere musikk akkurat da. Lysten på musikkteori hadde forsvunnet litt etter et intenst år på Trøndertun og jeg fant ut det var best å legge vekk musikkstudiene for en stund så jeg ikke endte med å bli fullstendig lei.

Samtidig måtte jeg treffe et valg: I denne bransjen må man satse alt på det man gjør. Skulle jeg realisere drømmen om å lage en musikal med dette omfanget var jeg nødt til å fokusere fullstendig så jeg valgte å slutte på studiet og har siden jobbet freelance samtidig som jeg har jobbet med dette prosjektet.

 

Les forrige sak:
Roar Sjøtrø`s Minnecup ble avviklet for tredje gang av Grønberg Skotthyllklubb i helga.
Minnecup i skotthyll

Lørdag avviklet Grønberg Skotthyllklubb i Hommelvik, Roar Sjøtrøs minnecup for tredje […]

Close