4 °C Stjørdal, NO
19/10/2020

Mener kommunen famler i mørket: – Det handler om å komme seg trygt på jobben

Gunnar Fundtaunet reagerer på at kommunen sparer penger på å slukke gatebelysningen om natta

Gunnar Fundtaunet har falt flere ganger om natten vinterstid langs mørklagte Værnesmoen. Gunnar Fundtaunet har falt flere ganger om natten vinterstid langs mørklagte Værnesmoen.

Gunnar Fundtaunet reagerer på at kommunen sparer penger på å slukke gatebelysningen om natta, og mener besparelsen kan føre til skader på myke trafikkanter. Nå vil AP-politiker Torger Størseth følge opp saken.

– I denne svingen har jeg gått på trynet.

58-åringen Gunnar Fundtaunet jobber skift på Sandfærhus parkering, og bruker stort sett alltid sykkelen til og fra jobben. Om nettene sliter han ekstra mye langs Værnesmoen.

– Kommunen slår av lyset om natta for å spare penger, men det handler om å komme seg trygt på jobben. Slik det er nå er risikoen stor for å bli skadet, forteller han.

– Ikke nubbsjanse

Fundtaunet er en ivrig syklist og bruker tohjulingen hele året, og på grunn av skiftarbeidet hender det ofte at arbeidsveien tilbakelegges om nettene.

– Man kommer over broa og sykler rett inn i stupmørket. Men nysnø og blankis under har jeg ikke nubbsjanse i mørket selv om jeg sykler med piggdekkk og avpasser farten etter forholdene. Om høsten er det heller ikke lett å vite om veien er frosset, og uten belysning er det umulig å se, sier han.

Lys har 58-åringen også på sykkelen.

– Men det erstatter ikke gatebelysningen. Også på en fartshump her på Værnesmoen har jeg falt av sykkelen i mørket, sier han.

– En enkel sak

Fundtaunet mener det burde være en enkel sak for kommunen å skru på lyset også om nettene.

– Jeg forstår at kommunen må spare penger, men dette bør ikke dreie seg om økonomi men om å sikre min og andres sikkerhet når vi sykler til og fra jobb. Dette er en enkel sak å gjøre noe med, og da synes jeg politikerne bør foreta seg noe, sier han.

Sykkelentusiasten tror mange skiftarbeidere velger bilen i stedet for sykkelen i mørketiden, og særlig er passasjen langs Værnesmoen utsatt. Både hoteller, flyplass og næringer tilknyttet lufthavnen på Værnes har ansatte som jobber om natta.

– Noen ganger har jeg valgt bilen i dårlig vær, selv om jeg egentlig ikke ønsker det. Dette dreier seg ikke bare om meg, men jeg tror mange flere ville prioritert sykkelen hvis det hadde vært gatebelysning om nettene, sier han.

Torger Størseth vil umiddelbart ta opp saken politisk.
Torger Størseth vil umiddelbart ta opp saken politisk.
Får full støtte

AP-politiker og kommunestyrerepresentant Torger Størseth mener det er for galt at det skal gå på sikkerheten løs når arbeidstakere ønsker å bruke sykkelen til og fra jobb.

– Jeg vil ta opp saken i første møte i komité plan 30. september, og deretter følge opp saken i underutvalg for trafikksikkerhet i vårt møte der 12. oktober, sier Størseth, som er usikker på om politikerne har fattet vedtak om å slå av gatebelysningen om nettene.

– Jeg tror det er et administrativt vedtak, men spørsmålet har vært tatt opp fra ulike partier tidligere. Jeg støtter Fundtaunet fullt ut, og det at vi skal ha nattbelysning, og særlig på gang- og sykkelveier, er helt åpenbart. Sikkerhet skal ha førsteprioritet, sier Størseth.

Les forrige sak:
40-årig kvinne mistenkes for ruskjøring

Innbrakt for blodprøvetaking

Close