Mer SAMBA i vente

|| Deltagere på SAMBA-samling. Foto: Hommelvik fotball.||

Målet var en bredere og tyngre satsing på jentefotball i klubben for derigjennom å redusere frafallet i jentefotballen i ungdomsårene.

Styreleder Kent Omenås skriver i en kommentar til rapporten at første året har vært en eventyrlig reise og en ubetinget suksess. HIL

– Fotball retter en stor takk til initiativtakerne. Styret er sikre på at jentene kommer til å gi oss mange gode fotballstunder opp igjennom årene som kommer. Det ble etablert et jentesatsningsprosjekt. Dette prosjektet kalte de SAMBA, Samhold, Aktivitet, Mestring, Basisferdigheter og Alle jenter.

Hommelvik Fotball bevilget 77 373 kroner i januar 2017. Disse pengene kom fra en «Jenteløftet-konto» og var øremerket jentefotballen. Klubben gikk inn med ytterligere 40 000 kroner i juni 2017. Bidrag fra Select, Villa Vika, NTE, Sparebank1 har også vært vesentlig. Det var i snitt over 40 spillere på hver økt for kullene mellom jenter 06 og jenter 02. 20. januar 2017 ble alle jenter i alderen 11 – 15 år i klubben invitert til Kick off i klubbhuset. Rød løper, champagnebrus og presse møtte jentene da de ankom klubbhuset.

– SAMBA er gratis og frivillig å være med på. Venninner, samhold, felles mål, mestring og tilhørighet betyr mye for jenter i fortball, skriver prosjektleder Trine Nordgård Setsaas.

Det har vært fotball, men også 71 gader nord,spinning og styrketrening på treningsstudio, kveldsmat og sett kamp sammen. Det har vært gjennomført en spørreundersøkelse hvor jentene har fått ytret seg anonymt om SAMBA-samlingene. Det er designet egen bekledning og logo. Det ble gjennomført ni samlinger i 2017. 2018 er i gang. Felles drakt er utarbeidet. Det blir fire økter før påske og fire på høsten. Før påske blir det fotballturnering i Abrahallen, kampsport på Stjørdal, Cageball på Lade og Mesternes Mester i militærløypa på Persaune/Værnes.

I 2018 blir trenerrollen trukket inn: jenter/kvinner som er fotballtrenere. Det blir  en jentefotballdag på Øya hvor man samler jentefotballspillere og kvinnelige trenere i egen klubb, samt Malvik og kanskje en naboklubb til. Jentedommerne i klubben dømmer denne dagen. Flere klubber har altså adoptert konseptet.

Les forrige sak:
||
Bil har havnet på siden

Politiet meldte om hendelsen klokka 15.32 onsdag ettermiddag. Meldingen gikk ut […]

Close