3 °C Stjørdal, NO
16/02/2019

Meråker får sin egen vott

|| Merete Bekkevoll og resten av Meråker Husflidslag er stolt av å kunne starte salg av garnpakker til den splitter nye Meråkervotten, designet av Mary Stenmo.||

– Vi lanserer en garnpakke som inneholder oppskrift, garn og litt historikk, forteller Merete Bekkevoll i Meråker Husflidslag. Etter en designkonkurranse ble vinneren av Meråkervotten kåret, og det er en vott med historikk som nå er den offisielle votten for bygda.

– Vinnerbidraget er laget av Mary Stenmo. Hun har hentet inspirasjon til mønsteret fra et gammelt Meråkeråkle som hennes oldemor vevde i 1848, forteller Bekkevoll.

Strikkbar for de fleste

Nå er det mulig å kjøpe de riktige fargene og følge det riktige mønsteret, og dette skal ikke være komplisert å strikke, bedyrer Merete Bekkevoll.

– Det var ett av kriteriene når juryen valgte vinner av Meråkervott-konkurransen at den skulle være enkel å strikke. Foruten det så ble det lat vekt på at det er fin selvsagt, at den har gode farger, mønster med bakgrunn i bygda og naturligvis må den være god å ha på. Denne votten har alle disse egenskapene, synes husflidslagets Bekkevoll.

100 pakker

Lørdag fra klokka 11 til 16 og søndag fra 12 til 16, blir det mulig å kjøpe Meråkervotten på Meråker stasjon.

– Vi har produsert 100 mønster- og garnpakker, og vi håper mange har lyst til å kjøpe, sier Merete Bekkevoll.

Husflidslaget er nemlig hjertelig til stede under julemessa som Meråker Historielag arrangerer på jernbanestasjonen kommende helg.

– Det blir mange utstillere i førsteetasjen. I andreetasjen har «Heimlaga» åpent, og det samme er vi i husflidslaget. Der er det mulig å treffe noen flittige damer som produserer både filleryer, søm, malerier og mye mer, i tillegg til muligheten til å kjøpe Meråkervott-garnpakken, forteller Bekkevoll.

Det er også produsert opp et lite antall ferdigstrikkede votter, pluss at det er én nylaget Meråker-lue til salgs. «Aspås-huva» er et kjennemerke for bygda, og kanskje kan det få en liten renessanse antyder Bekkevoll, som forteller at de opprettholder gamle tradisjoner med å ta i mot kontant betaling, men også har Vipps-mulighet.

Hektisk produksjon

Husflidslagets snaut 30 medlemmer har jobbet hektisk fram mot årets julemesse, og særlig Meråkervotten har krevd stor innsats fra mange av de ivrige damene.

– Vi treffes hver eneste onsdag, og hver første onsdag i månedene har vi en temakveld der vi tar for oss et spesielt husflidstema. De siste samlingene nå har vi imidlertid jobbet mye med strikkepinnene og sørget for at vi har masse fint å selge på julemessa, sier en spent Merete Bekkevoll, som regner med Meråkervotten blir en av årets store slagere under juletreene i Meråker og til meråkerbygger over hele verden.

Les forrige sak:
||
Utforkjøring på glatte veier

Det er nedbør i lufta og tidvis veldig glatte veier i […]

Close