5 °C Stjørdal, NO
14/04/2021

Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 15

Meråkers friskeste jacuzzi

– Det er et lite helvete med det samme, men det er godt når en kommer opp etterpå

Spente barn: Karl-Kristian Høiseth holder et godt tak rundt datteren Ragnhild Oline. Fillip Lillevold Størseth, David Lillevold Størseth og Jan Emil Flaten er spente på kuldesjokket som venter. Foto: Arne Brunes

MERÅKER: Like sikkert som at påsken kommer, finner John Helge Lillevold fram issaga for å lage en passe kulp til en skikkelig avriving i Feren. Lillevold vet ikke om det finnes noen lignende annet sted i kommunen.

Av Arne Brunes

Istykkelsen er solid. 30 cm stålis og en halvmeter lagvis oppå der. Liten risiko ved å stå ute på kanten. To iskulper er laget. En som kan gå greit til barn og en dypere til voksne.

Fire barn står spente til å hoppe uti. De kjenner det blir litt tøft slik at de får støttende hjelp av voksne. Da blir det et kjapt dykk. Det viktigste var allikevel å ha gjort det.

-Vi prøvde i fjor også, forteller de hutrende.

John Helge og Ingrid har hatt hytte ved Feren i vel tjue år.

-Det var for 7-8 år siden vi ble inspirert til å prøve dette. Nå er det et par plussgrader og litt vind. Vanntemperaturen kan også ligge på det samme. Vi har opplevd skikkelig godvær og mulighet for å soltørke etterpå. I dag er det langt unna dette, bekrefter ekteparet Lillevold.

I trygge hender: Det føles greit å ha god sikring selv om det ikke er så dypt. Barna fra venstre, Jan Emil Flaten, Ragnhild Oline Høiseth, Fillip Lillevold Størseth og David Lillevold Størseth. Foto: Arne Brunes
– Et lite helvete med det samme

Så var det de voksnes tur til å friste vannet. Noe nølende i starten, men så tok Karl-Kristian Høiseth sats og var et øyeblikk borte under vann. De andre fulgte på. I ei kort stund var alle fire i vannet samtidig.

-Det er jo et lite helvete med det samme, men det er godt når en kommer opp etterpå, sier John Helge Lillevold.

De herda isbaderne på Fersdalen vil gjerne råde andre til å prøve dette, så framt de er friske og tåler sjokket med å hoppe i vannet.

-Det hadde vært noe helt annet med varme om vi hadde klær på, men her er det bare i trusa som gjelder, poengterer opphavsmannen Lillevold.

Hoppet i det: Karl-Kristian Høiseth lot det stå til. Fra venstre, Ingrid Lillevold, Lene Høiseth og John Helge Lillevold vet hva som venter. Foto: Arne Brunes

Les forrige sak:
Flytter seriestarten nok en gang

Stjørdals-Blink får ny premieredato for tredje gang

Close