-6 °C Stjørdal, NO
02/12/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-uten dato

MERUT utvikler Meråker

Daglig leder Torbjørn B. Strømstad, Meråker Utvikling

 

Meråker kommune har i flere år hatt status som omstillingskommune etter at Elkem la ned sin virksomhet i Kopperå. De eventuelle privilegier som følger med denne statusen endres og da blir Merut kanskje en ytterligere viktig aktør i bygda. Torbjørn B. Strømstad fremhever de investeringene som gjøres på flere områder for tiden. Bjørgbekktrekket i Fagerlia med satsing på snøproduksjon, lys og fun park. Øvrige vinteraktiviteter også andre steder som på skiarenaene med 150 km vinterløyper. Idrettslag i Meråker som Varden med ny løpebane og garderober, Stordalen skytterlag med utvidelser av bane, Kopperå IL med lysløype og tursti med løypenett ved den videregående skolen er bare noen av tiltakene et jobbes med for tiden. Kulturetaten i kommunen jobber tett sammen med disse for gode løsninger og MERUT fremhever mulighetene for en kommende sykkelsti i fjellet.

 

Utreder flere kilometer fjell- og sykkelsti

Når turister og fastboende skal tilbys opplevelser som gir litt gåsehud i Meråker, fremhever Strømstad Zip-line tilbudet med Rypetoppen adventure park ved Teveltunet. Her planlegges det nå et større klatreanlegg i tillegg til at du kan sveve i vire langt oppe i lufta. En litt roligere variant opplevelse kan den foreslåtte sykkelstien til Sverige og Jämtland by på.

 

Morten Aursand er i arbeid med en forstudie som skal være ferdig fredag 26.oktober. 26 000 kroner er bevilget til studien der ruten går via Meråker stasjon til grensa forbi Storlien til Enafors. Ruten er allerede nedtegnet på kart i rådhuset.   

 

Får vi dette på plass kan man sykle fra Enafors innafor Storlien på gruset sykkelsti ned til Grova i Meråker og videre til Fagerlia i Kirkebyfjellet, sier en entusiastisk Merut-leder. Han har innledet et samarbeid med Jan Andersson i Åse kommune som synes ideen er bra å bygge videre på. Deler av strekningen har gamle ferdselsruter. Her ligger stier i dagen og noen steder må det legges duk og fylles på grus for å skape gode løsninger for de på to hjul.

 

Er det realistisk å få til dette i Meråkers fjell? 

Ja, det er tydelig at mange vil oppleve fjellene våre. 7800 besøk i gjeste- og turbøker på fjelltoppene viser det. Med større fokus på tursykkel og offroad kan vi tilby en ny sjanger som tiltrekker flere til kommunen i reiselivs-segmentet, sier Torbjørn Strømstad.

 

Tar imot konferanse- og hyttegjester

Kirkebyfjellet kurs- og konferanse ligger anlagt mellom fritidshytter i Fagerlia. Her tar daglig leder Nina Leirfall imot gjester enten det dreier seg om konferanser, selskaper eller møter. Utleiehytter har også konferansesenteret i høstfjellet

 

Tenk å starte dagen her hos oss med frokostkjøring i bakkene og skiheisen. Vi byr på kortreist mat og krydrer opplevelsen med sylting og safting av råstoffer fra Meråker. Hos oss er vi opptatt av å spille på lag med andre aktører for å gjøre Meråker gode, sier Nina og kan vise til lang erfaring med å stelle godt med gjestene. Fjellkonferanser er i skuddet som alltid og utsikten fra Kirkebyfjellet kurs- og konferanse faller tydelig i smak hos mange. Selv om konferansemarkedet er viktigst, er Nina og staben hennes klare ved telefonen for bestillinger også til selskaper.

 

Vi har hatt vielser her hos oss også med prest Arne Magnus sier Nina og har lagt tilbudet ut også på russiske nettsteder. Badestampen står klar ute og nå kommer snøen snart!

 

På Kirkebyfjellet klare til å ta imot gjestene: Jan Tore Stokke, Wenche Keiseraas, Nina Leirfall og Eva Lill Rønsåsbjørg.

 

 

 

Les forrige sak:
Mange hadde funnet veien til Rica Hell Hotell for en frokost før orientering om «Holding» og statsbudsjettet.
Interesse for «Holding»

  Skatteadvokat Toril Jørgensen i Fokus Bank presenterte fordeler ved bruk […]

Close