0 °C Stjørdal, NO
17/10/2021

XC60
XC90
Header-Bingo-uten dato
XC40

Meteorologen melder regn, sludd og snø: – Nå er tiden inne for å bytte til vinterdekk

(Illustrasjonsfoto) Illustrasjonsfoto

Ut uken meldes det store perioder med nedbør. Gjennom helga vil temperaturene synke og enkelte steder kan man oppleve nedbøret i form av snø, melder vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, Gunnar Noer.

– Det blir forledes mye dårlig vær. Sent i natt venter vi at det vil bli regn, og det blir av og på med nedbør i løpet av torsdagen. Det kan hende det blir noen oppholdsperioder, men det blir en grå dag med temperaturer godt på plussiden, opplyser Noer.

Meteorologen forklarer det kan bli jevnt med mye nedbør fra i morgen av og gjennom helga. Fra natt til fredag vil det bli en overgang til bygevær og nordvest kuling på kysten, som medfører kaldere temperaturer.

Glatt føre

– Særlig lørdag kan det hende det blir såpass kjølig at nedbøren kan komme som sludd og snø, hvert fall i høyden. Det blir en periode da vinden minker på søndag ettermiddag, så blir det omslag til etter hvert sørlig og sørøstlig bris neste uke og oppholdsvær, sier Noer.

Han anbefaler at man bør være forsiktig dersom man tenker å ferdes i høyden i helga.

– For de som skal i høyden så kan det godt hende det blir glatte veier og fare for nattefrost. Nå er tiden inne for å bytte til vinterdekk.

Langtidsvarsel

På starten av neste uke melder meteorologen at det sannsynlig kan bli en klarværsperiode natt til mandag, før temperaturene øker ut uka.

– Det vil være på det kaldeste natt til mandag. Det er antakelig knyttet til en forbigående oppklarning, og da kan det forså vidt bli nattefrost. Så stiger temperaturene så det blir plussgrader resten av uka, sier Noer.

Les forrige sak:
Eva-Lisa Borgen mener kommunen ikke har tatt nok grep ved å tilrettelegge for handicappede, etter hennes tur til koronateststasjonen.
Turen til testlokalet ble en nedtur for Eva-Lisa: – Det er nedverdigende

Close