10 °C Stjørdal, NO
17/09/2021

Header-Bingo-uten dato
Spar Hegra uke 37

Meteorologen melder vekslende vær: – Ustabilt nå i helgen

Meldes byger og regn med jevne mellomrom, i tillegg til fare for torden på søndag

Slik så utsikten ut ved Mælen bru lørdag ettermiddag. Grått og skyet vær, medfulgt av regn. Foto: Ole Håve (Illustrasjonsbilde)

I helgen og neste uke blir det stopp på de høye temperaturene som har vært de siste dagene. Meteorologene melder skiftende vær, med byger i jevne mellomrom.

– Det er ustabilt nå i helgen, med bygevær i dag og i morgen. Det er også en fare for torden i morgen. Det er ikke satt opp varsel på det, men det er god mulig det blir torden i bygene, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt Haldis Berge.

Temperaturen vil ligge på om lag 20 grader gjennom lørdag, og 18 grader på søndag. Meteorologen melder bedre vær på mandag og tirsdag, men varsler om mulige endringer på værmeldingen.

– På mandag vil det være oppholdsvær i perioder, med en liten mulighet for byger på ettermiddagen. Slik det ser ut nå blir det fint første del av tirsdag, så byger på kvelden. Det er litt «av og på»-vær i løpet av uken, og det kan raskt bli endringer på værmeldingen når det er så svake værsystemer.

– Av og til sol, av og til regn

Berge oppsummerer værmeldingen med at det til tider kan bli sol, og andre tider regn. De svake værsystemene gjør det derimot vanskelig å si når det nøyaktig vil regne.

– Det blir ikke gråvær hele uken, men man får byger og regn med jevne mellomrom. Kort sagt vil man av og til få sol, og av og til regn. Jeg kunne ha prøvd å si detaljerte tidspunkt på når det kommer regn, men det er godt mulig det ender opp på andre tidspunkt enn meldt, sier Berge.

Meteorologen legger til at det vil være forholdsvis greie temperaturer.

– Det ser ut som at det vil ligge mellom 20 og 24 grader på mandag, tirsdag og onsdag. Det vil bli litt kjøligere dagene etter, hvor det kan ende opp med å ligge på 15 grader.

Les forrige sak:
Dette berget har fått sitt navn ut fra den fortøyningsringen som har stått her i uminnelige tider. Vi går ellers ut fra at den har blitt restaurert en del ganger.
Her fortøyde en blodtørstig vikinghøvding sine langskip

Skulle dra til Bergen for å ta livet av kongen

Close