-1 °C Stjørdal, NO
20/11/2019

Mikser åpen gård og «Lokal-Farmen»

Inviterer alle hjem til gården

INVITERER ALLE HJEM: Grete Stokke og John Gunnar Stormo åpner gården i Svedjan søndag og byr på både «Farmen» i Meråker-variant og møter mellom mennesker og dyr. Antakelig blir det en svingom-mulighet også. (Foto: svedjangard.com) INVITERER ALLE HJEM: Grete Stokke og John Gunnar Stormo åpner gården i Svedjan søndag og byr på både «Farmen» i Meråker-variant og møter mellom mennesker og dyr. Antakelig blir det en svingom-mulighet også. (Foto: svedjangard.com)
Åpent julehus mobil

Hvert eneste år siden 2011 har Grete Stokke og John Gunnar Stormo invitert hele Meråker hjem på «åpen gård». Søndag er alle de «hjemmeboende» dyrene hjemme og alle gjestene hjertelig velkommen.

Esel og papegøye, sauer og gullfasan. Det er bare noen av dyrene som er å treffe på «Åpen gård» i Svedjan i Fossbakkan i Meråker på søndag. Dermed ligger det i kortene at det blir temmelig tradisjonelt, men med mange eksotiske innsmett i besetningen.

– På det meste har det vært 250 personer her på «Åpen gård». Kanskje kan det bli omtrent så mange i år også. Det er iallfall artig at det kommer mange når vi først ordner arrangementet, sier Grete Stokke.

Ikke bare er dyrene å treffe på hjemmebane, – det blir også middags- og kaffesalg, det blir salg fra lysthuset og gårdsquiz-sti, det blir hoppeslott og det kan også bli en svingom eller tre.

– Det blir antakelig buskspæll ja, sier Grete Stokke. Selv har hun i mange år vært en del av legendariske Strøms og det er vel ikke utenkelig at det dukker opp noen fra den gjengen i Svedjan.

– Jeg har sagt at de som har lyst må ta med seg «spællet», sier Stokke.

Hegra Spbank-Stilling

Men klokka 12 skal hun også arrangere Meråkers av gårdsrealityen «Farmen».

– Dette blir «Farmen» på vår måte. Den er opp- og avgjort på et kvarters tid, sier Grete Stokke om konkurransen som ble lansert for første gang under «Åpen gård» i fjor. Den gang var det rektor Christian Fredrik Kolvik som viste seg som den beste lynbonden. I år er det fire nye deltakere som har takket ja til den lokale kortversjonen av «Kjendis-Farmen».

– Ordførerne Kari Anita Furunes i Meråker og Ole Bjarne Østby i Tydal kommer. Det gjør også Meråker-rådmann Ole Henrik Fjørstad og meråkerbygg og rådmann i Stjørdal, Anne Kathrine Slungård. Det blir artig, men øvelsene får være en overraskelse til søndag klokka 12, sier Grete Stokke.

Les forrige sak:
Bandet Ljom fra Snåsa skapte magisk stemning på Øfstivollen. (Foto: Arne Flekstad)
Magisk stemning på setra

Kulturell opplevelse falt i god jord

Close