10 °C Stjørdal, NO
22/08/2019

Milevis med hest fra martna til martna

Kjørte direkte fra Rørosmartnan til Marsimartnan

En liten pust i bakken for både to- og firbeinte ved Spar Hegra. (Foto: Privat) En liten pust i bakken for både to- og firbeinte ved Spar Hegra. (Foto: Privat)

Onsdag startet den tradisjonelle Marsimartnan på Levanger. Noen kom langveisfra med hest og slede etter opphold på Rørosmartnan. Underveis la kortesjen med hest og folk inn en rast ved Spar-butikken i Hegra.

Paret Anne Grete og Jorulf Rådal fra Skjelstadmark er hestefolk og denne gang blir både kjørere og hester varme. Denne uka deltar de på Marsimartnan på Levanger, og de er slett ikke skvetne i likhet med hestene. Turen gikk nemlig direkte fra Røros til Levanger med hest. En kort stopp innom Spar Hegra ble det onsdag før martnan startet. Hestene fikk sitt høy, og kuskene tok inn litt fast føde og drikke på turen. Hesten Trygg sørger for at tradisjonen med såkalte fôrbønder som oppsøkte handelsstedene Røros og Levanger viderefører en lang tradisjon.

 

Les forrige sak:
Gunnar Uglem er i dag leder av den politiske for levekår i Stjørdal. Nå ser det ut som han blir Miljøpartiet De Grønne sin listetopp ved høstens kommunevalg.
– Ikke riktig at bibelregningen går til oppvekstetaten

- Vi har en stram økonomi, og vi har absolutt bruk for 60.000 kroner

Close