Millionsatsing på nytt bilverksted

|| Kurt Sigvartsen (til venstre) og svigersønn Arve Ulvik har jobbet månedsvis for å gjøre i stand Hell Carservice. Mandag skal det være klart for åpning i verkstedet, som har flunkende nytt og moderne utstyr.||

Mandag åpner Kurt Sigvartsen og hans tre ansatte Hell Carservice. Investeringen i det nye bilverkstedet på Hell er på over ti millioner kroner.

– Vi nærmer oss nok elleve millioner kroner når vi er i mål. Eiendommen kostet 4,9 millioner. Resten er brukt på helt nytt utstyr, sier Kurt Sigvartsen.

Han står og maler taket inne i verkstedhallen hos Hell Carservice. Det som er aller mest kjent som Toyotas tidligere verksted på Hell framstår som flunkende nytt. Hver dag siden 1. september i fjor har Sigvartsen og svigersønn Arve Ulvik jobbet mange av døgnets timer utenfor og inni lokalene som snart er ferdig.

– Verkstedet blir klart til mandag, og det samme blir kundemottaket. Spiserom og kontor kommer vi ikke helt i mål med, men det blir etter hvert, sier Sigvartsen.

Alle merker

Hell Carservice blir en del av Automester-kjeden. De er å finne i mange norske byer, blant andre Trondheim og Levanger, men også i Meråker. Nå kommer de altså til Stjørdal.

– Automester ønsker seg fotfeste i Stjørdal, så det skal vi sørge for, sier en optimistisk Kurt Sigvartsen. – Vi har ikke råd til å mislykkes, og det kommer vi nok heller ikke til å gjøre, slår han fast.

Det nye bilverksted er ikke noe merkeverksted, men tar imot alle merker og typer biler opp til 7,5 tonn. Sigvartsen og hans mannskap ser for seg at de blir et lokalt verksted, men de retter også blikket mot andre muligheter.

– Her kan flypassasjerer parkere bilen sin gratis, og mens de er på reise kan vi gjennomføre service, dekkskifte, EU-kontroll eller andre reparasjoner. Det er noen få minutters gange til flyplassen herfra, sier Arve Ulvik.

5-årspolering

De første verkstedtimene er booket for lengst hos Hell Carservice. Åpningsuken frister de med ekstra gode tilbud, og de håper mange tar turen til Hell. Det som var et slitent bygg framstår som et nypolert og topp moderne verkstedanlegg når dørene åpnes mandag 7. mai. Og apropos nypolert.

– En av våre spesielle satsinger er avansert bilpleie. Det som var lakkboksen bygges om til et poleringsanlegg. Det består av keramisk lakkforsegling, og garanterer for en skinnende blank bil i fem år. Dette er en behandling som tar to dager, men som altså varer i minst fem år, sier Kurt Sigvartsen.

Familiært

Bygget som huser det nye verkstedet skaper litt nostalgiske følelser hos Kurt Sigvartsen og hans nærmeste. Svigerfar Ivar Rønning var med på hele suksessferden til Toyota i Stjørdal. Rønning var nærmeste medarbeider til avdøde Kjell Adserø i alle år han drev med Toyota.

– Svigerfar jobbet i Toyota-systemet i 39 år og elleve måneder. I mange av årene hadde han sin arbeidsplass her, så det er klart det er litt spesielt, sier Kurt Sigvartsen, som nå har med sin svigersønn som høyre hånd.

 

Les forrige sak:
||
Mann tatt etter knivtrusler

Innbrakt etter å ha truet med kniv.

Close