5 °C Stjørdal, NO
19/03/2019

Minner fra barndommen

- I Heidrunstua er vi igang med en ny sesong med vårt faste innhold og årets utstilling "Barneminner", sier Heidrun Kringen.


– Etter at vi i fjor hadde oppmerksomheten rettet mot brudeklær, går vi i år et skritt videre til barna, sier Heidrun Kringen som retter en stor ros til Inger Bjørngård og Anne Lerfald for deres bidrag til å lage utstillingen:

 

– Vi er litt fokusert på ting som har med unger å gjøre. Hva har barna lekt seg meg før? Vi har laga utstillingen fordi barna i dag får så mye. Mye nostalgi er knyttet til de gamle lekene som var kjære eiendommer.

 

Coop Storlien artikkelnivå

– Et besøk på museet og et møte med utstillingen ”barneminner” kan gjøre noe med både barn og voksne. Vi kommer til å ha ”barneminner” stående utover høsten slik at skoleklasser kan komme på besøk, sier Heidrun Kringen som er spent på utviklingen i Stjørdal med det nye kulturhuset:

 

 Tanker om kulturen
– Jeg var på besøk i Drammen. Der har en egen komité tatt ansvar for utsmykning av byen som i år feirer 200 år og hvordan utearealene skal se ut. Det er mange meninger og gode ønsker også i Stjørdal, men jeg føler at noen må få et ansvar, komme med ideer og bestemme litt mer. Ellers blir det bare liggende i startgropa. Det blir ingen som tar fatt i det.

 

– Det må bestemmes en profil. Tanken om Stjørdal som et møtested er en flott start. Men hva innebærer et møtested? Jo, på et møtested kan en sette seg ned og ha en samtale, holde store og mindre møter med alvorlig innhold.

 

Du kan spinne mye rundt en møteplass. Hva symboliserer en møteplass? Helleristninger er en gjenganger i Stjørdal. Hver møteplass kan være en spesiell benk sammen med en gjenkjennelsessak. Det kunne ha vært gjort mye ut at de runde møteplassene i gågata, men det er for diffust.

 

Jeg savner noe som er mer samlende i Stjørdal, noe som samler kulturen, bildende kunst, musikk og idrett. Ja, idretten er kanskje mest samla. Biblioteket er en viktig samlingsplass. Parken ved jernbanen – hvorfor blir ikke den mer brukt? 

 

Men samtidig er jeg imponert over forarbeidet som er gjort med kulturhuset. Utrederne har tenkt igjennom det meste som jeg kan tenke meg, alt kan ikke være med, sier Heidrun. 
Jeg er spent på parken på Husbyjordet. Jeg tror den kan bli noe, et flott samlingspunkt med skolene i nærheten – en møteplass for folk. Du trenger ikke så stor plass for å få til noe hyggelig. Det er viktig å finne en benk der du kan sitte og prate, sier Heidrun som skryter av Stjørdal museum:

 

– Museet har gjort mye i de siste årene. Det er hyggelig å gå på museet, sier hun og har et siste spørsmål: – Hvilken plass får kulturen i kommunevalgkampen?

 

Barneleker laget med kjærlighet.

 

 

 

 


Les forrige sak:
Strammer til skjenkingen

  Nå setter Helsedirektoratet i gang en satsing rettet mot salgs- […]

Close