6 °C Stjørdal, NO
19/05/2021

Møbelgigant skifter kjede

– Vi har hatt beilere fra alle de store møbelkjedene

Yngve Hognes (t.v.), Sølvi Balstad og Rolf Balstad gleder seg til kjedebyttet fra første juni. Yngve Hognes (t.v.), Sølvi Balstad og Rolf Balstad gleder seg til kjedebyttet fra første juni.

Fra og med 1. juni heter ikke møbelbutikken på Sjøsiden Skeidar.

Butikken blir en del av Bohus-kjeden om en måned.

– Vi har hatt beilere fra alle de store møbelkjedene, men vi ønsket å bli en del av Bohus-kjeden. Mens Skeidar er sentralstyrt fra Oslo, er Bohus eid av de lokale medlemmene. Det betyr at vi får en hånd på rattet, sier Rolf Balstad.

Siden 1993

Skeidar, som møbelbutikken på Sjøsiden har vært en del av siden 1993, har 52 møbelforretninger i kjeden. Kun én av dem har vært eid lokalt, og det er butikken i Stjørdal. Bohus har organisert kjeden annerledes, og der er det medlemsforretningene som styrer skuta.

– Vi rømmer ikke fra Skeidar, men vi ønsker å skifte kjede. Vi blir nå en del av landets største møbelkjede, og vi blir butikk nummer 62, sier han.

Bohus omsatte i fjor for ca. fire milliarder kroner, og har høyest omsetning i Norge av møbelkjedene.

– Bohus er omtrent dobbelt så stor som Skeidar i omsetning. Det har noe å si i forhold til innkjøpsprisene, men det viktigste for oss er at vi lettere kan ha individuelle sortimentsutvelgelser tilpasset vår butikk. Det blir mye enklere nå enn i en sentralstyrt kjede, sier Balstad.

Startet i 1961

Møbelbutikken i Stjørdal startet opp allerede i 1961, og begynte virksomheten på Hell. Fra 1977 til 1993 var butikken medlem av Bohus-kjeden.

– Vi kjenner folkene, organisasjonen og måten de gjør ting på, sier Balstad.

Skeidarbutikken i Stjørdal har ligget på rundt 40 millioner kroner brutto de siste årene, men i 2020 økte omsetningen til 42 millioner og de oppnådde et plussresultat på 2,3 millioner kroner. Butikken er familieeid av Balstad- og Hognes-familien, blant annet gjennom selskapet Onyx.

Totalt jobber 22 ansatte i bedriften, fordelt på mellom 10 og 12 årsverk.

– Ekstra giv

De ansatte gleder seg nå til å skifte kjede.

– Når et kjedebytte inntreffer gir det en ekstra giv i organisasjonen. Samtidig blir det også en tøff måned for oss. Alle møbler skal ut, og nye inn i butikken slik at alt er klart fra første juni, sier Yngve Hognes, daglig leder for butikken som i en måned til heter Skeidar.

Varer for over ti millioner

Nytt sortiment er bestilt, og mai går i sin helhet med til å selge ut alt butikken rår over på lager. Inn i butikken skal varer for mellom 10 og 15 millioner kroner komme på plass før kjedebyttet realiseres.

– Vi skal ha salg på alt av interiørvarer. Hele butikken blir tegnet og bygd opp nytt, og nye reoler skal på plass. Vi får nå en av landets mest moderne Bohus-butikker, sier han, og skryter samtidig av innsatsen til sine medarbeidere.

Selv om det er mye praktisk som skal gjøres, har Hognes & Co. andre utfordringer å hanskes med.

– Den største utfordringen er at vi får nytt datasystem som vi skal lære oss på kort tid, sier han.

Les forrige sak:
Fant massevis av søppel ved bekken: – Grenser til miljøkriminalitet

Avfallsdumping viste seg å være del av en ryddeaksjon

Close