-9 °C Stjørdal, NO
25/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 04

Møkka lei naboens ville vekster

Nå lover naboen at det skal ryddes

FRUSTRERT: De har vært tålmodige, men etter mer enn tre år er den oppbrukt. Anne-Karin Teigen og Hans Morten Pedersen ser at naboens ville vekster gror lenger og lenger inn på deres eiendom, uten at noe blir gjort.

– Det er skikkelig utrivelig. Nå har vi holdt på i over tre år for å få naboene til å rydde opp i vekstene som vokser inn i hagen vår.

Anne-Karin Teigen og Hans Morten Pedersen bor i Halsenvegen midt i Stjørdal sentrum. Vekstene på naboeiendommen gjør at de holder på å miste all lyst til å sitte ute på sin egen terrasse.

Forståelse, men ingen handling

Anne-Karin Teigen er leder av sameiet i Halsenvegen 2. Helt siden paret flyttet inn i leiligheten i førsteetasje i den horisontaldelte tomannsboligen har vekstene fra naboeiendommen tatt seg mer og mer til rette.
– Vi har flere ganger vært i kontakt med de som eier eiendommen, og forståelsen er stor, men det skjer ingenting. De har kjøpt inn gressklipper sånn at de som bor der kan få klippe plena, men det er faktisk ikke den som er det største problemet, sier Teigen.

Var en prakthage

En runde rundt leiligheten viser at ugresset fra naboene er i ferd med å «spise» seg både en og to meter inn på det meste av uteplassen til paret.
– Det er likedan rundt hele eiendommen deres, og den eiendommen som er så stor og fin, sier Anne-Karin Teigen. Hun har vokst opp i nabolaget, og for flere tiår siden hadde den nå «viltvoksende» eiendommen en skikkelig prakthage, ifølge Teigen.

Frykter for søyleosper

Rundt gjerdene og inntil buene på naboeiendommen har ville vekster tatt seg til rette. De vokser og vokser, opptil mange desimetre i året. I tillegg til å være veldig lite vakkert, gjør det også noe med utsikt og solforhold til mange av de seks leilighetene i sameiet i Halsenvegen 2.
– Og vi er også redde for de to der, sier Hans Morten Pedersen og peker i retning sør. Helt i hjørnet på den omtalte eiendommen står to søyleosper og strekker seg høyt mot himmelen.
– Vi har ikke målt, men anslår dem til å være omtrent 15 meter høye. Så vet vi at søyleospene ofte råtner opp innvendig. Det som er helt sikkert er at dersom disse velter ned kan det fort bli ødeleggelser på noen av husene og andre ting i området her, sier Hans Morten Pedersen.

Mer ryddig – mer trivsel

De understreker at de snakker på vegne av et samstemt sameie.
– Ja, absolutt. Vi har et veldig trivelig nabolag, men det hadde vært så mye mer trivelig om disse naboene hadde ordnet opp med vekstene og ugresset, sier Anne-Karin Teigen.

Lover å rydde opp

Lorentz Oksvold er en av eierne av den omtalte naboeiendommen. Han lover at det skal ryddes opp, og det i løpet av forholdsvis kort tid.
– Jeg har vært der og kikket, og det er mulig at noe av vekstene har havnet innpå hos naboene. Det er iallfall ikke veldig fint, sier Oksvold.
Han har en plan for å få ryddet opp på eiendommen i løpet av kort tid, og håper naboene vil bli fornøyde da.

 

Les forrige sak:
Fullt av søppel i sentrum

Beboer reagerer på at ingen har ryddet opp langt utpå søndagen

Close