11 °C Stjørdal, NO
24/06/2021

Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 25

«Molmol» Hilde holder kineserne varme på føttene

– Nå er det nok tror jeg. Nå skal kineserne klare å holde seg varme

LUGGEJUBEL: De kinesiske langrennsutøverne i Meråker fikk seg en hel kurv med varme ull-lugger på 17. mai. «Molmol» Hilde Hjelde hadde sørget for 42 par som hun overleverte. (Foto: Privat) LUGGEJUBEL: De kinesiske langrennsutøverne i Meråker fikk seg en hel kurv med varme ull-lugger på 17. mai. «Molmol» Hilde Hjelde hadde sørget for 42 par som hun overleverte. (Foto: Privat)

Du husker vel Hilde Hjelde (71) som strikket 60 luer til hele den kinesiske idrettstroppen i Meråker? Nå har hun svingt strikkepinnene igjen og laget 42 par med ull-lugger.

– De kan jo ikke fryse på føttene, sier Hilde Hjelde. Stjørdals-Nytt skrev om henne da hun overrakte luer tidligere i år, og hun er ikke fra seg av begeistring for at hennes nye prosjekt også skal omtales i avisa. Men hun synes det er artig å ha gjort 42 nye, gode gjerninger. Skjønt hun har hatt med seg «nabokjærringa» Inger Iversen til å gjøre omtrent halvparten av jobben.

Kjente igjen «molmol»

På selveste 17. mai troppet pensjonisten fra Hell opp hos de kinesiske ungdommene i Meråker. Med seg hadde hun ei stor kurv med påskriften «Team China – for varme føtter». Den var fullpakket av skikkelige norske lugger.
– De kjente igjen meg, ropte «molmol» og smilte veldig bredt, forteller Hilde Hjelde.
De 42 parene skal ha sin faste plass i kurven, men når de kinesiske jentene og guttene fryser på føttene skal de kunne finne seg varme lugger.
– Skikkelig dobbelt garn, og de er tovet, sier Hjelde om de nye ull-produktene hun nå har gitt fra seg.

Stoler på hverandre

De kinesiske skihåpene ble så imponert over tilsvarende ullugg-ordning da de var på en hytte nordafor i vinter.
– De var ikke mest imponert over luggene, men at de som var og lånte seg lugger i kurven la dem tilbake igjen etterpå. Nå blir det samme ordning i Meråker der det handler om å stole på hverandre, sier strikkemaskinen Hjelde.
– Hva blir det neste? Ullgenser til alle?
– Nei, nei, nå er det nok tror jeg. Nå skal kineserne klare å holde seg varme. Nå skal jeg strikke litt til meg selv og oss, sier Hilde Hjelde.

Ikke bare Kina-mønster

Kanskje er også samboer Kåre Kristoffersen bittelitt glad for litt mindre strikkepinneklirring.
– Han er sikkert fornøyd med at jeg ikke bare sitter og teller, sier Hjelde, som brukte restegarn og ulike farger til de kinesiske ull-luggene. Størrelsene er universelle, men strikkersken la merke til de kinesiske føttene i 17. mai-toget i Meråker.
– De fleste er ganske små, men det var noen temmelig store føtter der ja, sier Hilde Hjelde og flirer igjen.

Les forrige sak:
Malviks ordfører Ingrid Aune (t.h.) og Stjørdals varaordfører Ole Hermod Sandvik undertegnet tirsdag ettermiddag byvekstavtalen. Det gjorde de sammen med fylkesordfører Tore O. Sandvik, ordfører i Trondheim Rita Ottervik, ordfører i Melhus kommune Gunnar Krogstad og statsrådene Monica Mæland og Trine Skei Grande.
Signerte avtale verdt 250 millioner

Byvekstavtalen gir Stjørdal store beløp for å redusere privatbilismen

Close