1 °C Stjørdal, NO
24/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 03

Monsterspurt sikret 15-åring sensasjonell NM-medalje

Overrasket alle og vant NM-sølv

Camilla Rånes Bye i front under Nm i gateritt. Foto: NCF

250 meter før mål satte Camilla Rånes Bye inn sluttspurten. Kun én juniorjente maktet å hente henne inn under NM i gateritt i Sandnes.

– Jeg tenkte på det inn i siste runde at jeg ville overraske de andre i spurten. Det holdt nesten helt inn, men jeg er kjempefornøyd med sølvet, sier skatvalingen som sykler for Stjørdals-Blink.

Rånes Bye er egentlig ikke gammel nok for å delta i juniorritt, men de som sykler siste år i 15-16-årsklassen kan på høsten melde seg opp i juniorklassen. Blant annet for å kjenne på nivået før de sesongen etter rykker opp en klasse.

– Veldig stort

At Rånes Bye skulle makte å vinne NM-sølv blant juniorene er smått sensasjonelt. Blant annet slo hun Anne Dorthe Ysland, som denne uken signerte for profflaget Hitec. Hun var også kun en sykkellengde bak vinneren, den svært så meritterte Nora Tveit.

– Å vinne NM-sølv er veldig stort for meg, sier hun.

Camilla Rånes Bye (t.v.) var svært fornøyd etter å vinne sølv i NM i gateritt. Foto: NCF

Lørdag deltok Rånes Bye i norgescupen for juniorer på tempo. Der ble det en 9. plass under det 14 kilometer lange temporittet, en prestasjon hun ikke var helt fornøyd med.

Kan overraske igjen

Søndag sykler hun syv mil fellesstart i norgescuprittet i Sandnes, og Rånes Bye kan overraske nok en gang.

– Jeg blir nok underdog, men jeg håper å henge på ganske bra. Vi skal sykle sammen med seniorene i en kupert og krevende løype, sier hun.

Les forrige sak:
HEKSEFORESTILLING: Marcus Moseby og dirigenten Camilla Fauchald gleder seg til forestillingen i Kimen.
Ingen heksekunst å håndtere 44 hekser

6-åringen Marcus Moseby er eneste gutt i forestillingen om Rebella Hex

Close