4 °C Stjørdal, NO
25/11/2020

Mor og datter reiste jorden rundt

Nå skal Lena Bae holde foredrag om den spennende reisen hvor de tok 15.000 bilder

Et av høydepunktene var motorsykkelturen i Vietnam. Her stoppet Lena og Thea Bae med tohjulingen i vakre Ha Giang. Et av høydepunktene var motorsykkelturen i Vietnam. Her stoppet Lena og Thea Bae med tohjulingen i vakre Ha Giang.
Elbil-lading

Lena Bae og datteren Thea (11) brukte forrige skoleår på å reise verden rundt. På turen tok de 15.000 bilder, og neste uke skal mamma plukke ut de beste blinkskuddene til et foredrag om opplevelsene.

– Det måtte skje noe i livet, hverdagen ble kjedelig og det ble for mange hverdager.

Den reiseglade Lena Bae bestemte seg i fjor vår. Til sommeren skulle de reise jorden rundt, men da måtte en del praktiske saker løses. For det første måtte hun ta fri fra jobben på Fides, så ble skolen informert om planene og deretter sto utfordringer som økonomi, utleie av hus og mye annet på timeplanen.

– Alt det praktiske ordnet seg, og jeg gikk egentlig og ventet på at bomben skulle smelle. Banken stilte opp og ga meg avdragsfrihet på lånet, jobben og skolen ga oss permisjon og jeg fikk leid ut huset mens vi var borte, forteller Bae, som fungerte som lærer for Thea underveis på reisen.

Her er Lena og Thea i Bagan i Myanmar, som er mest kjent for sine rundt 2200 templer.
Her er Lena og Thea i Bagan i Myanmar, som er mest kjent for sine rundt 2200 templer.
Mange høydepunkt

Den 18. juli 2019 gikk de om bord i flyet til Thailand. Et av kravene datteren hadde satt var at hun ville besøke en venninne i Thailand på turen, og dermed startet jorda rundt-reisen i smilets land. Deretter ble kursen satt mot Myanmar, deretter Vietnam, Filippinene, Taiwan, Laos, en snartur tilbake til Thailand, Kambodsja, Malaysia, Australia, Tasmania og deretter tilbake til Australia.

Opplevelsene sto naturlig nok i kø.

– Vi dro på en motorsykkeltur rundt om i Vietnam, og det var helt magisk. Et annet høydepunkt var Australia. Både Thea og jeg elsker Australia, og både der og i Tasmania leide vi bobil. I Australia fikk vi også besøk av Theas bestevenninne, min mor og en venninne som kom og var med oss på turen. Kjempetøft av en 11-åring å reise jorda rundt for å være sammen med oss i tre uker, sier Bae.

Ubehageligheter var det lite av.

– Det mest alvorlige vi kom opp i var da vi reiste med tog i Myanmar. På toglinjen foregikk det krigshandlinger, og det viste seg at et par stykker ble drept. Toget stoppet i tide, og returnerte slik at vi slapp å oppleve hendelsen, sier hun.

Koronaavbrudd

Som mange sikkert forstår endte reisen med en noe hurtigere retur enn planlagt. Meningen var at mor og datter skulle være på reise ut mars, men på grunn av koronasituasjonen måtte de i all hast kjøpe nye flybilletter.

– Det haglet inn med meldinger på Messenger med klar beskjed om å komme oss hjem. I Australia merket vi ingenting av det, men min far var ganske så kraftfull i stemmen da han ringte. 12. mars reiste vi hjem 14 dager før tiden, sier Bae.

Kan bli flere forestillinger

De andre av reisens høydepunkter skal Bae selv få fortelle om under foredraget på Hjelseng gård 29. oktober. På grunn av koronarestriksjoner blir det kun 50 som får komme inn.

– Foredraget 29. november er utsolgt, men vi setter opp ekstraforedrag 5 november på Hjelseng gård. Totalt tok vi 15.000 bilder på turen, og det er vanskelig å sortere ut de beste, sier Bae, som kan komme til å sette opp flere forestillinger hvis interessen er stor nok.

Les forrige sak:
Storlien-butikk sier opp 15 ansatte

Harryhandelsvikt på 112 millioner i Åre hittil i år

Close