21 °C Stjørdal, NO
21/05/2019

Morset- utstilling

 

Ansvarlig for utstillingen, Jostein Sandvik, har samlet tekst, gjenstander og bilder fra Morsetfamilien. Den er relatert til krigsårene og gir et bilde på hvordan det var for 70 år siden.

 

Peder sitt brev til Marit, var skrevet ned på dopapir, tre dager før han ble henrettet. En sterk hilsen fra en som ventet på døden. Også brev mellom brødrene etter at de hadde flyktet og frem til freden er blitt tatt vare på. Skiene som Oddmund brukte da han ble skutt ved Østrungen har kulehull ved bindingen og forteller en historie om liv og død.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Det sterkeste er nok det blodflekkede pleddet som Helge hadde rundt seg da han ble skutt ved Heggensetra og en tegning han laget mens han satt i fangenskap. 

 

Utstillingen viser virkeligheten på en nær måte. Det er flott at familien har tatt vare på tingene, som nok bringer frem vonde minner. For Morsetfamilien var det viktig å vise etterslekten hva som virkelig skjedde. Hva er vel da bedre enn å vise frem bilder og gjenstander som kan underbygge det som hendte for 70 år siden.

 

Utstillingen skulle først være åpen under kirkeforestillingene, men på grunn av stor pågang har Selbu kommune bestemt at den skal være åpen noen dager lengre.

 

 

 

 

Les forrige sak:
Snømørkt, når nysnø, sol og dis glir over hverandre og fjerner alle konturene. Tormod med sin last som kurer følte dette på veg over fjellet. Foto: Bernt Kulset
Det vart dyrt, fedrelandet

  Slik startet forestillingen ”Snømørkt”. Her fikk publikum være med på […]

Close