5 °C Stjørdal, NO
26/05/2019

Moteshow på Hell

 

 

Torsdag kveld inntar dattera til Alice Cooper Hell stasjon. Det er visning av den nye kolleksjonen til Anti Sweden Jeans. Den visuelle rammen blir sterk med demoniske modeller i flammende omgivelser.Catwalken vil ifølge arrangørene  være den råeste og mest utradisjonelle som har vært tatt i bruk i norsk motehistorie – så langt unna Oslo Fashion Week man kan komme.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Dette skal være  en hyllest til den mørke delen av den norske folkesjelen, og den beksvarte estetikken i black metal. Det handler om et opprør mot den etablerte moteindustrien. Calico Cooper, kontroversiell performanceartist og datter til rockelegenden Alice Cooper, går som modell for Anti Sweden. Etter visningen er det konsert med legendariske 1349 på Hell Hotel.

– Vi er lei av svenske merkevarer som overtar det norske markedet fullstendig. Vi er lei av motesnobberi og tannløse eksponeringsarenaer for norsk design. Nå lanserer vi vår nye kolleksjon på egne premisser, sier Kjetil Wold, i Anti Sweden.  Anti Sweden har tidligere brent svenske jeans på Hell stasjon.

– Norsk design er mer enn pastell og husflid, og vi vil bevise at klærne heller ikke behøver å lukte vafler for å hevde seg internasjonalt, sier Wold.

– Å bo i ”helvete” kan være en styrke for oss. Det tenner turister så vel som oss som bor her. At bildet av togstasjonen vår er Norges mest solgte postkort er et tegn på det. Fashion Week In Hell er med på synliggjøre regionen som destinasjon. Vi opplever at Anti Swedens omfavnelser av den mørke folkesjela, er noe vi kjenner oss igjen i forteller turistsjef i Stjørdal, Odd Petter Haugseth.  

Odd Petter Haugseth, her på MC i Arnhem i 2005, er begeistret for det nye påfunnet.

Les forrige sak:
Klare for loppet

  Søndag går Vasaloppet. Den 90 km langre kraftprøven i klassisk […]

Close