-1 °C Stjørdal, NO
20/11/2019

Motevisning i Åsen Samfunnshus

ARRANGERER MOTESHOW: F.v: Unni Lundby Hammeren fra Åsen Sanitetsforening, Unni Garberg, Huset Garbo, Eva Grendahl, Brillehuset Rangul, Målfrid Pedersen, Arena Dame, Laila Aunet, SOS-barnebyer, Sissel Leangen, Åsen Bygdekvinnelag. Representant fra Mella Mote var ikke tilstede da bildet ble tatt.
Åpent julehus mobil

 

Liv Ingeborg Skjerve akkompagnerer mannekengene som viser vårmoter fra Huset Garbo, Mella Mote, Arena dame, Arena sko og Brillehuset, alle hjemmehørende i Levanger.
I pausen serveres kaffe og kaker av damer fra Åsen Sanitetsforening og Åsen Bygdekvinnelag. Det er gratis inngang, men arrangøren, SOS-barnebyers frivillige i Levanger håper at åsbyggene lever opp til sitt rykte som gode på loddkjøp og dugnadsinnsats og at andre følger deres eksempel. Innkomne midler går uavkortet til “Nordtrønderhuset” i den nye barnebyen i Mwanza, Tanzania som frivillige for SOS-barnebyer i Levanger, Steinkjer, Stjørdal og Meråker har påtatt seg å finansiere. Nøden og fattigdommen er ekstra stor i dette området. Et stort antall barn er forlatt og har ingen til å ta vare på seg. For mange av dem betyr det et liv med misbruk og utnytting.

Rett til å vokse opp trygt
SOS-barnebyer mener at alle barn har rett til å vokse opp i et omsorgsfullt og trygt hjem og deres arbeid er basert på FN`s barnekonvensjon. Familier blir støttet på forskjellig vis slik at de kan skape et godt oppvekstmiljø for barna sine. SOS-barnebyer jobber også for at sterke bånd blir knyttet mellom foreldre, søsken, familie og lokalsamfunn. De mest sårbare barna som trenger en ny familie, blir plassert i SOS-barnebyer sammen med eventuelle søsken. Utvelgelsen skjer i samarbeid med lokale myndigheter. Barna får omsorg, skolegang og anledning til yrkesopplæring eller studier. Hvert hus i barnebyen består av en «mor» og rundt 10 barn. Barnebyen har oftest ca 15 familiehus, skole for SOS- barna og barn fra omkringliggende områder. I tillegg er det barnehage for barnebyens barn og barn av vanskeligstilte mødre, yrkesopplæringsmuligheter og medisinsk senter. SOS-barnebyene har organisatorisk lederskap og pedagogisk personell. Barna får bli i barnebyen til ca 19-årsalderen. Da flytter de til et ungdomshus hvor de skal lære å klare seg selv, men fremdeles under oppsyn fra barnebyen de kom fra. SOS-barnebyer i Levanger vil være faddere for Mwanza barnebyen i framtida og følge utviklingen gjennom rapporter derfra.

 

– De mange rystende fortellingene om hvordan enkelte barn har det, gjør at vi har all grunn til å hjelpe dem til et mer verdig liv. Vi håper derfor at mange har anledning til å bidra. Det er veldig greit å kunne fastslå at hver eneste krone kommer uavkortet barna til hjelp. En liten «gulrot» til de som møter opp på søndag; Dere får gode rabatter på kjøp hos de medvirkende butikkene. SOS-barnebydamene håper at riktig mange finner veien til Åsen Samfunnshus søndag og til vårlig inspirasjon, sier arrangørene.

Hegra Spbank-Stilling

 

 

Les forrige sak:
Det nye Bergkunstmuseet slik det vil ta seg ut sett fra helleristningsfeltet. Fotomontasje: PKA ARKITEKTER
Museum for bergkunst

  Etter en lengre runde med reduksjon av planene for det […]

Close