-1 °C Stjørdal, NO
29/03/2020

Mottar Enova-støtte

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

 

 

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Dette for at panelovner og strømfyring erstattes med vannbåren varme basert på fornybar bioenergi.NRK melder at totalkostnadene på prosjektet blir rundt 5,5 millioner. Enova dekker 30 prosent av denne summen. Ombyggingen fra elektrisitet til vannbåren varme skal være ferdig innen 2012.

 

Folkehøgskolen har 64 elevplasser.Bygningsmassen er på 1600 kvadratmeter leilighetsbygg, samt ca 5000 kvadratmeter skolebygg med undervisningsrom, gymsal, matsal, svømmehall og administrasjonsbygg. Det totale årsforbruket på 1200 MWh dekkes i dag kun av elektrisitet.

 

– Jobben som nå skal gjøres på Peder Morseth folkehøgskole, er et godt eksempel på det store potensialet for å erstatte strøm og olje med fremtidsrettet, fornybar bioenergi, ved norske skolebygg. I tillegg til konvertering finnes det også svært mye å hente på energieffektivisering. Dette kan man også kan få støtte til gjennom Enovas ulike programmer, sier rådgiver Trond Bratsberg i Enova SF til NRK.no

 

Les forrige sak:
KLAR FOR NEDERLAND: CISV-delegasjonen gleder seg til spennende uker med internasjonal kontakt. Fra venstre Fredrik Reinås, leder Ingrid Louise Grøntvedt, Thea Mauseth og Nora Hjelme.
Til Nederland på barneleir

11-åringen reiser sammen med Nora Hjelme og Fredrik Reinås fra Trondheim […]

Close