6 °C Stjørdal, NO
19/05/2021

Mottok anerkjennelse fra verdenskjente musikere med deres nye singel

Ventet et halvannet år med å gi ut låten

På grunn av pandemien har duoen Jim Marius Larsen fra Kristiansand og Emil Andersen fra Stjørdal fått mer tid til å jobbe i studio. Foto: Privat.

I midten av mars kom artist-duoen Primacy Funk & Emsky ut med deres nyeste singel «On Fire». Sangen har allerede fått positive tilbakemeldinger fra verdenskjente musikere, blant annet Nicky Romero og Don Diablo.

Låten handler om å reflektere rundt ens eget tankesett og rydde opp i følelser. Stjørdalingen Emil Andersen, bedre kjent som musikeren Emsky, forteller at sangen er kompleks og at de under produksjonen hentet inspirasjon fra Avicii.

– Sangen i seg selv har noen spesielle akkorder med innslag av bluegrass, pianospill som er bluegrass-inspirert, og det er blandet inn i et moderne EDM-lydbilde. Vi har fått med vokalisten «Kris» som vi mener passer låten veldig bra, sier Andersen.

Egnet for live-publikum

Duoen, som i tillegg til Andersen består av Jim Marius Larsen fra Kristiansand, var ferdig med sangen for et halvannet år siden og den var allerede da klar til utgivelse. På grunn av pandemien valgte de derimot å utsette datoen.

Cover art for den nye singelen.

– Vi prøvde å vente i håp om at pandemien dempet seg, men til slutt måtte vi ta et valg og legge den ut, fordi vi mener låten er for god til å bli lagt vekk. For lytterne sin del valgte vi gi den ut nå, og det har gitt mange positive tilbakemeldinger, sier Andersen.

Han forteller at sangen egner seg bedre for et live-publikum, ettersom droppet er kraftig og gir en sterk godfølelse. Siden de ikke kan spille sangen på konserter og festivaler grunnet koronarestriksjoner, ble valget å slippe den ut på streamingtjenester.

– Vi hadde tilegnet låten til å bli singelen vi skulle satse mest på i 2021, ut ifra hvordan fjoråret ble.

Internasjonal anerkjennelse

Før utgivelsen mottatt singelen internasjonal anerkjennelse, og DJ-er som Nicky Romero og Don Diablo har hørt låten og gitt tilbakemeldinger. Andersen sier det er stort å bli lagt merke til av store navn innen bransjen.

– Før vi slapp låten sendte vi den inn til DemoDrop, og der ble den plukket ut av artister som Nicky Romero og Don Diablo. Å bli sett og hørt av så store musikere kan åpne dører for oss i fremtiden, så det var høy puls når vi fikk høre at vi ble valgt ut av og fikk skryt. Det betyr mye for oss.

Han forteller videre at Nicky Romero bemerket seg at sangen var inspirert av Avicci, ettersom han selv har samarbeidet med artisten.

– Avicci er vår store inspirasjonskilde, og det er ingen tvil om at låten kan minne om han. Det er ekstra gøy at en som har jobbet med Avicci påpeker det, samtidig som han gikk i dybden om låten. Han sa det var en god produksjon og at sangen bar et særpreg som skiller seg ut, sier Andersen.

Les forrige sak:
Stjørdal Pensjonistlag vil gjerne ha flere benker i Sandskogan.
Ønsker flere benker i skogen

Pensjonistlaget med forslag i høringsrunde

Close