-7 °C Stjørdal, NO
05/12/2021

Mottok frivilligpris for deres dugnadsarbeid: – Det er mange som skal dele prisen

Leder for omsorgsberedskapsgruppen for sanitetsforeningene i Stjørdal kommune, Wigdis Geving, fikk torsdag kveld beskjed fra kommunen om at de har vunnet Frivillighetsprisen 2021. Her sammen med flere representanter fra omsorgsberedskapsgruppen. Fra venstre: Wigdis Geving, Elinor Haugen Bratås, Gerd Ulstad, Astrid Aas, Sigrun Stokke Karlsen, Marta Forbord, Jorunn Friheim, Eli Gylland og Asbjørg Troseth. Foto: Anette Fossmo Leder for omsorgsberedskapsgruppen for sanitetsforeningene i Stjørdal kommune, Wigdis Geving, fikk torsdag kveld beskjed fra kommunen om at de har vunnet Frivillighetsprisen 2021. Her sammen med flere representanter fra omsorgsberedskapsgruppen. Fra venstre: Wigdis Geving, Elinor Haugen Bratås, Gerd Ulstad, Astrid Aas, Sigrun Stokke Karlsen, Marta Forbord, Jorunn Friheim, Eli Gylland og Asbjørg Troseth. Foto: Anette Fossmo

Frivilligprisen 2021 går til Sanitetsforeningene i Stjørdal sin omsorgsberedskapsgruppe.

Torsdag ettermiddag kunne utvalg kultur og levekår avsløre hvem som vant frivilligprisen 2021 for Stjørdal kommune. Fungerende leder for utvalget, Gunnar Uglem, kunne opplyse at forslagene som kom inn var preget av pandemien og innsatsen som har blitt vist i perioden.

– Frivilligprisen 2021 går til noen som har stilt opp gratis for innbyggernes og samfunnets beste siden januar i 2021 og de deltar fortsatt entusiastisk med sitt dugnadsarbeid slik at kommunalt ansatte kan gjøre en best mulig jobb, skriver Uglem i en pressemelding.

Dette er første gang kommunen deler ut prisen, og Uglem skriver videre at det er lagt ned et stort antall dugnadstimer av mange personer.

– Helt sikkert er det at uten disse positive dugnadsarbeiderne har det vært både vanskelig og dyrt for kommunen og gjennomføre alle nødvendige tiltak i forbindelse med pandemien.

– Vi ble overrasket

Prisen gikk til Sanitetsforeningene i Stjørdal sin omsorgsberedskapsgruppe. Til sammen har de lagt ned om lag 2.800 dugnadstimer for å sikre at gjennomføringen av koronavaksineringen har gått uten problemer.

Leder for beredskapsgruppa, Wigdis Geving, forteller hun ble veldig overrasket da hun fikk beskjeden fra kommunen.

– Vi er mange og vi har lagt ned en stor innsats, så når man tenker over tror jeg ikke de har bedre kandidater, men det kom fremdeles som veldig overraskende. Det er 70 personer som har vært med og deltatt på dugnaden under vaksineringen. Det er mange som skal dele prisen, sier Geving.

Hun forteller det har vært greit å være leder for beredskapsgruppa da det er en sterk «stå på»-vilje innen organisasjonen.

– Det har vært veldig greit for alle er så positive. «Ja det skal vi gjøre, det gjør vi, dette var trivelig» sier alle medhjelperne. Det er veldig greit. Det er de som gjør jobben, sier Geving.

Les forrige sak:
Mester har funnet seg en hjelper, og han skal hjelpe til med å ødelegge julen.
Denne mannen har skumle planer. Vil han klare å gjennomføre dem?

Close