-7 °C Stjørdal, NO
05/12/2021

Mottok gjev pris: – De har tatt initiativ til å øke tryggheten for barn og unge

Kulturprisen gikk til Sverre Vikhammermo mens frivillighetsprisen til Natteravn Hommelvik. Foto: privat

Malvik kommune har tildelt kulturprisen og frivillighetsprisen for 2021.

Under formannskapsmøtet tirsdag ble det bestemt hvem som skulle motta årets kultur- og frivillighetspris. Kulturprisen gikk til Sverre Vikhammermo og frivillighetsprisen til Natteravn Hommelvik.

Begge prisene deles ut årlig. Frivillighetsprisen går til personer, lag eller foreninger som gjennom innsats for andre har bemerket seg i lokalsamfunnet. Kulturprisen går til noen som har gjort en innsats for kommunens kulturliv eller satt Malvik på kulturkartet.

I en pressemelding fra kommunen melder de at tidspunktet for utdelingen av prisene kunngjøres ved et senere tidspunkt.

Skapt trygghet

For Frivillighetsprisen forklarer juryen at valget kom som følge av at Natteravn Hommelvik har vært med på å skape trygghet blant ungdommene i Hommelvik. I en pressemelding skriver de at organisasjonen har gjennom sin tilstedeværelse oppnådd gjensidig respekt og tillit, og at mange setter pris på deres innsats.

– Natteravnene har tatt initiativ til og innført et tilbud som bidrar til å øke tryggheten for barn og ungdom, og også bidratt til at et slikt tilbud også på sikt kommer på Vikhammer, sier ordfører Trond Hoseth.

Kulturentusiast

I kategorien kultur falt valget til juryen på Sverre Vikhammermo. I pressemeldingen forteller de at Vikhammermo har vært en kulturentusiast gjennom hele livet, og at han har drevet med en rekke kulturaktiviteter og bidratt for en rekke lag og organisasjoner.

Sverre er utdannet lærer, og har tidligere jobbet både ved Saksvik skole og Malvik kulturskole. Også her utmerket han seg med et sterkt engasjement for musikk, dans, drama og bilde/skulptør, til beste for skoleelevene.

– Sverre har bidratt til kulturlivet i kommunen gjennom mange år, og på flere arenaer. Han har en finger med i mange arrangement og vært aktiv i mange roller i flere frivillige kulturorganisasjoner, sier ordføreren.

Les forrige sak:
Store masser har sklidd ut – se video fra stedet her

Close