10 °C Stjørdal, NO
25/05/2019

MS-dag på torget

Leder i MS.foreningen i Stjørdal og Nord- Trøndelag, Asgeir Heimstad.


– I år har vi sendt i rundt en invitasjon til alle politiske partier og håper på stort oppmøte i hele landet. MS-marsjen er en unik mulighet til å vise sin støtte. Jeg mener da ikke bare gjennom betalingen. men selve marsjen. Det poliske partiet med flest deltakere i marsjen får taletid på torget, sier Leder i MS.foreningen i Stjørdal og Nord- Trøndelag, Asgeir Heimstad.

 

Debatt for alle

Han skal lede opplegget sammen med styreleder i Ms-forbundet, Svein Grinstad. Informasjon om MS er sentral, men begge vil presisere at temaene som blir tatt opp er aktuelle for alle funksjonshemmede. –Universuell utforming er noe av det Grinstad kommer til å ta opp, Dette er et krav som ikke har blitt innført overalt og vi har ikke tenkt å godta dette.

Coop Storlien artikkelnivå

 

Brukerstyrt personlig assistanse

BPA er et tema som berører mange funksjonshemmede i dag. På MS-dagen er fokuset på at det bør bli en rettighet å få BPA.

Heimstad utdyper dette: -En brukerstyrt personlig assistent Hjelper deg med de daglige gjøremålene du tenger hjelp til. Det kan var alt i fra å ta opp gjenstander til personlig stell. Kort sagt: Ting som mange tar for gitt. Med BPA kan mange bestemme sin egen hverdag på grunn av tilgjengelig assistanse hele dagen. Vi kommer til å stille konkrete spørsmål til politikerne, sier Heimstad.

 

Rolig markering

Samtidig vil han understreke at det blir en forholdsvis rolig markering. Tradisjonelt loddsalg med drikke og vafler blir markeringen i år. Dette er av respekt for ofrene i Utøya-tragedien, avslutter Heimstad.

 

 


Les forrige sak:
Her er barna på ”Gates of Joy” med sine nye uniformer.
Opplev det beste av Kenya

En Kenya-reise var fortsatt en oppdagelsesferd i 1955 da Aase Haugberg […]

Close