10 °C Stjørdal, NO
27/06/2019

Murstein og flasker blir til figurer

Pottemakergata Malestudio holdt kurs i «Mixit-art»

De startet med en tomflaske og en murstein. Dette ble med bruk av aluminiumsfolie, våtservietter og tøystrimler til flotte figurer. De startet med en tomflaske og en murstein. Dette ble med bruk av aluminiumsfolie, våtservietter og tøystrimler til flotte figurer.

Mixit-art kalles teknikken når dekorative figurer bygges opp av folie og tøyremser rundt steiner og flasker.

Denne gang hadde Pottemakergata Malestudio kurs i sine nye lokaler på Sutterøy. Kursleder var Ellen Hegg, som har lang erfaring med kunstarten Mixit-art. Hegg lever av kunsten og arbeider i lokaler i Surnadal og Trondheim. Med lang utdannelse innen kunstfag og maleteknikker, har Hegg erfaring som deles gjennom kursvirksomhet.

– Vi var heldige som fikk Ellen til å holde kurs for oss, sier Tone Henriksen. Hun er en av flere med eget studio på atelieret hos Pottemakergata Malestudio i Stjørdal. Ti personer var denne gang med på Mixed-art kurset. Kursmateriellet besto blant annet av tomme glassflaske og murstein. Disse ble kledd i en spesiell herdet leire sammen med folie, våtservietter og tøystykker. Monica Skøtt og Brit Ragna Renanger var to blant deltakerne på kurset.

Monica Skøtt og Brit Ragna Renanger fra Malvik deltok på Mixit-art kurset. Instruktør Ellen Hegg fulgte med på arbeidet.
Monica Skøtt og Brit Ragna Renanger fra Malvik deltok på Mixit-art kurset. Instruktør Ellen Hegg fulgte med på arbeidet.
– Utrolig morsomt å skape figurer

– Det er utrolig morsomt å skape figurer med bare en stein og en tom flaske som utgangspunkt. I starten visste vi ikke hvordan dette skulle bli, men alle greide å lage sine figurer og uttrykk, forteller de to. Grunning, patina og farge ga figurene, som ligner små, dukker sin endelige utførelse. Etter ti timer med kurs var resultatet ferdig.

Gunnvor Vedvik var i likhet med de fleste deltakere helt ukjent med prosessene innen Mixit- art.

– Vi benyttet et pulver som herdet sammen med fuktighet. Noen av oss laget engler, andre laget figurer som forestilte menn eller kvinner. Bruk av våtservietter var virkelig interessant for å skape det ferdige produktet, sier Gunnvor Vedvik, også kjent som mangeårig frisør hos Karstens på Torgkvartalet.

Coop Storlien artikkelnivå
Gunvor Vedvik, en av ti kursdeltakere, synes Mixit-art var veldig givende å være med på.
Gunvor Vedvik, en av ti kursdeltakere, synes Mixit-art var veldig givende å være med på.
Laget julegaver

– Hva gjør dere med de ferdige produktene?

– Jeg skal ha mine figurer i stua hjemme, sier Gunnvor Vedvik. Enkelte av de andre på kurset vil overraske noen med å gi figurer i julegave.

Deltakere denne gang var Bodil Hofstad, Anna Wemundstad, Bodil S. Vanebo, Gunnvor Vedvik, Monica Skøtt, Brit Ragna Renanger, Inger Sæternes, Lille Merakerli, Trude Hegdahl og Tone Henriksen. I månedsskiftet skal Pottemakergata Malestudio arrangere portrettkurs med fotograf Jan-Ove Tuv som instruktør. Neste år lover Tone Henriksen flere kurs i lokalene.

 

Les forrige sak:
Emil Iversen åpnet og avsluttet aller raskest på dagens 15 kilometer jaktstart i Lillehammer.
Sterke sprinter fra lokale løpere

Iversen i verdenscupfinale - Harsem på pallen i Norgescup

Close