18 °C Stjørdal, NO
20/05/2019

Mye flott idrett på Øverlands Minde

Tre flotte representanter for idrett. Alltid blid og positiv. Fv. Markus Nordgård Fossland, Thea Leirfall Bremset og Hermann Holm Strand.

 

Fra Stjørdal og omegn var det 9 utøver i klassen jenter og gutter 13 og 14 år. Fra Selbu og Hommelvik hadde med 1 utøver hver.

Selbu og Hommelvik
Sigurd Landsverk Evjen fra Selbu fikk fjerde plass både på 600 og 1500 meter.
Marius Renå, Hommelvik er også langdistanseløper og han ble nummer 10 på 600 meter og nummer 5 på 1500 meter. Begge guttene perset på 600 meter og de leverte flotte løp i et meget sterkt felt på 1500 meter.

Multitalent
Markus Nordgård Fossland bruker vinteren i slalåmbakken. Denne sommeren har han vist en flott fremgang også på friidrettsbanen. Under helgas PEAB lerker fikk han vist frem at han behersker både hopp og løp. Han deltok i lengde, høyde 600 og 1500 meter. Han perset på alle sine øvelser.
På 600 meter ble det vel 2 sek pers, 1500 meter med ca 20 sek, lengde med 11 cm og i høyde med 8 cm. Der ligger han nå på andre plass på landslisten for 14. åringer, bak vinneren av høyde konkurransen på Stjørdal.
Å gå rett fra en veldig spennende høydekonkurranse rett til 1500 meter og prestere slik han gjorde der vitner om en enorm konkurranseperson. Med trening på kast nå så er en ny mangekjemper født.

Talenter
På slike stevner står talentene i kø. Noen har drevet med friidrett i lang tid mens andre akkurat har hatt sine møter med friidrettsdekke.
Sander Håve fra Hegra er fotball og håndballspiller men i helga var fotballskoene skiftet ut med piggsko. Han forteller at han sist torsdag var på Øverlands Minde og prøvde startblokk. Dermed var det klart for 60, 200 og 600 meter. 600 meter var litt langt og han likte best å løpe de korte distansene. Friidrett har behov for sprintere og det har fotball og håndball også.

Coop Storlien artikkelnivå

Hermann Strand deltok i kule, 60 og 200 meter. Det ble 6., 3. og 5. plass samt at han deltok på stafettlaget til Nord- Trøndelag som vant begge dagene. Thale og Markus deltok også på stafettlaget.
Gull ble det til Maud Dybvad, Stjørdal FIK, i stav. Hun deltok også på 200 m hekk og i slegge.
Yngve Trang, Stjørdal FIK, ble nummer tre i stav og deltok også i diskos, spyd og på 60 meter.

Tvillingene Thea og Thale Leirfall Bremset innfridde også i helga. Disse to blide jentene er harde på idrettsbanen og da viser de ingen nåde.
Thea vant høyde med 1,60, 4 cm under hennes personlige rekord.  Nestemann hadde 1,49 og det viser Thea sin styrke.
Thale løp meget godt og fikk første plass på 60 og 200 meter. Det ble andre plass i lengde og i tresteg. Med 10,28 meter i tresteg kom hun langt opp på landslisten for hennes klasse. Dermed er de to søstrene blant landets beste i flere øvelser.

Kretskampen ble vunnet av Møre og Romsdal med 358 poeng. Nord- Trøndelag på andreplass med 343 poeng og Troms på tredje plass med 299 poeng. Nordland fikk 242, Stør-Trøndelag 238 og Finnmark som ikke stilte med fullt mannskap fikk 125 poeng.

Lørdag var det regn det meste av dagen, uten at det la noe demper på utøverne. Søndag skinte sola dermed ble det lettere både for utøvere og ikke minst for arrangøren og de mange funksjonærer som dro stevnet i land. Et vel gjennomført stevne og en fin pr for Stjørdal.

 

 

Les forrige sak:
|
Nytt liv i bekken Fugla

Frem til 1950 ble bekken benyttet som drikkevannskilde og den hadde […]

Close