-9 °C Stjørdal, NO
25/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 04

Mye mer enn bare et skirenn

Torsdag blir det skifest både i og utenfor skiløypene i Meråker

SKIFEST UTENFOR LØYPENE: Karstein Sandvik (t.v.) og Egil Rønnekleiv i kommunen har sammen med næringsliv og frivillige sydd sammen en allsidig Vinterfest under SkiTour2020.

Kommune, kultur- og næringsliv i Meråker går sammen om å arrangere Vinterfesten, samtidig som verdenseliten i langrenn skal konkurrere under SkiTour 2020.

– For å få arrangementet av stabelen er man helt avhengige av at det offentlige, det private næringslivet og de frivillige deltar. Under SkiTour 2020 stiller alle opp på en eller annen måte, sier Egil Rønnekleiv, plan- og næringskonsulent i Meråker kommune.
Sammen med Karstein Sandvik, FDV-leder i kommunen, forteller han gjerne om alt som skal foregå under Vinterfesten i Meråker.
– Hovedvekten av aktivitetene vil foregå fra midten av uken og utover, og allerede tirsdag 18. arrangeres det «UteSkino» i Meråker alpinsenter med førpremiere av nyinnspillingen av «Fjols til fjells», hvor det blir gratis inngang. En snøvegg skal være filmlerretet, forteller duoen.

Variert meny

Under uken vil det bli kjørt hundespann fra den gamle Esso-stasjonen i sentrum, Sissels Spiseri utvider åpningstiden, på Meråker stasjon vil det være åpen tourkafé og utenfor næringsbygget i sentrum skal det anlegges skøytebane slik at unge og gamle kan få vist frem sine skøyteferdigheter. Skøyteisen er avhengig kuldegrader, og derfor tar arrangørene et aldri så lite forbehold om at høyere makter står dem bi.
– I praksis blir det liv i bygda under hele Vinterfesten, sier Rønnekleiv og Sandvik.
Både stasjonen, næringsbygget og samfunnshuset tas i bruk. Etter skirennet torsdag 20. februar skal alle løpere samles på stasjonen for å ta toget videre til Trondheim.
– Der stiller kulturkontoret med russisk tolk, slik at de som ønsker å få noen ord og autografer av de russiske stjernene, kan få det, sier Rønnekleiv.

Ska-frika skal spille

Etter løpet vil det bli arrangert en familieaktivitet i samfunnshuset i Meråker.
– Da blir det åpent hus for alle frivillige og alle andre i bygda, med enkel servering og underholdning med blant andre Hell Storband og Ska-frika, sier han.
Fredag kveld blir det først arrangert et lukket arrangement i samfunnshuset, hvor lokale ølbryggere får vist frem sine kunstner. Deretter blir det fest med en trubadur som skal underholde.
– I motsetning til torsdag blir fredagens aktiviteter beregnet for et voksent klientell, sier Rønnekleiv.
I tillegg vil det foregå masse andre aktiviteter i Meråker, som ikke var helt klart da denne samtalen fant sted.
– Vi kommer til å lage et program når alt er klart, sier Sandvik.

Bygger omdømme

Vinterfesten sammenfaller med vinterferien for skolebarna. Arrangørene håper at mange hyttefolk vil ta del i arrangementene. Dessuten håper de at media, som kommer fra hele Europa, vil skrive om bygdas fortreffeligheter.
– Selve konkurransen har et visst mediefokus, og for oss er det viktig å få vist frem en god del av det som finnes av tilbud her. Samtidig bygger vi opp omdømmet for bygda, og vi håper media også vil skrive om lokalt stoff. Her vil det trolig være interesse for å skrive om den videregående skolen som har klekket frem mange gode skiløpere gjennom tidene, sier Rønnekleiv og Sandvik.

 

Les forrige sak:
JENTEBAND: På baksiden av bildet er det notert «jenteband - Iris».
Stjørdal for 25 år siden

Stjørdals-Nytt rydder i bildearkivet - del 6

Close