8 °C Stjørdal, NO
09/05/2021

– Mye mer optimistisk syn på framtiden

Lian-tillitsvalgt fornøyd etter stormøte

Tillitsvalgt ved Lian-fabrikken i Meråker, Per Erik Moen, er veldig godt fornøyd med fredagens stormøte der offentlige aktører møtte Lian-ansatte.

I dag møttes alle «berørte parter» etter Lian-nedleggelsen i Meråker. – Et veldig fruktbart møte, oppsummerer tillitsvalgt for de ansatte, Per Erik Moen, på vei hjem fra møtet.

– Det ble et veldig godt møte, og jeg må si at jeg ser lysere på det nå, sier Per Erik Moen.

Sammen med blant andre fungerende fabrikksjef Espen Skjæret og Torfinn Krogstad, representerte han Lian i Meråker på møtet som var initiert av fylkeskommunen.

– Agendaen var først og fremst å kartlegge situasjonen for alle parter, hva de ulike kan bidra med og peke ut en vei framover. For oss er det positivt at så mange er på ballen og vil bidra. Det er rørelse rundt oss og fabrikken, sier tillitsvalgt Moen.

LES OGSÅ: – Da jeg kjøpte huset for to år siden hadde jeg troen. Det kan jeg angre på i dag

Stormøte

I tillegg til Lian-ansatte deltok fylkeskommunen med både administrativt ansatte og leder av hovedutvalg for næring, Terje Sørvik. Til stede var også karriereveiledere, Nav Værnes og Innovasjon Norge, og naturlig nok både ordfører og kommunedirektør i Meråker.

LES OGSÅ: Vår mening: Beksvart dag i bygdas historie

Denne forsamlingen og deres innstilling gjorde at tillitsvalgt Per Erik Moen kunne kjøre hjemover fra møtet lysere til sinns enn hva han gjorde til møtet.

– Absolutt. Mitt inntrykk er at også de andre satt igjen med samme inntrykk, sier Per Erik Moen, som medgir at det har vært tøffe tider å være tillitsvalgt for en arbeidsstokk på 60 personer som får beskjed om at arbeidsplassen skal legges ned.

– Det har vært krevende. Vi har vært gjennom en prosess og nå må vi forsøke å se framover. Det er mange ulike skjebner, både for enkeltpersoner og familier. Nå håper jeg inderlig at de fleste har en jobb å gå til etter at produksjonen blir stanset ved nyttår.

– Har du inntrykk av at de ansatte klarer å se framover på samme måte som deg?

– Jo, det tror jeg stort sett. Vi må løfte blikket litt, og folk er positive og har fått litt trua på det. Vi har et veldig bra arbeidsmiljø og vi er gode til å omstille oss. Her er det dyktige folk og en arbeidsstokk med stor fagkompetanse og bra arbeidserfaring, sier Per Erik Moen.

Nye møter

Nå ser han fram til å jobbe videre for sine kolleger og seg selv. Han setter pris på at mange aktører vil være med og bidra og tror det finnes løsninger.

– Er det avtalt nye møter mellom alle partene?

– Det er ikke fastsatt noen dato, men det kommer til å bli flere møter som dette, sier Per Erik Moen.

Les forrige sak:
Savnet jeger funnet omkommet

Storstilt leteaksjon fikk trist utfall

Close