18 °C Stjørdal, NO
20/05/2019

Myk overgang hos frisøren

Linda Rosvold har slått seg sammen med erfarne Jorunn Rolfseng i salongen White and Black i Stjørdal sentrum. De to sier de utfyller hverandre godt innen hår og klipp. Hunden Magda på seks år er fast innslag i den trivelige salongen.

 

Jorunn Rolfseng har drevet sin frisørsalong i hele 26 år på adressen hvor White and Black har sitt frisørstudio i Stjørdal sentrum. Nå fant hun tiden passende til å invitere inn frisør Linda Rosvold som også har lang erfaring. I følge Linda selv, skal salongen nå få inn nye impulser hva gjelder frisyrer og nyheter innen hår og farge. Jorunn er glad for å ha funnet en samarbeidspartner som kanskje på sikt overtar driften av White and Black, og de to har allerede i noen uker tatt imot sine første «felles hårkunder».

 

– Etter 26 år bak frisørstolene her, og 38 år i frisøryrket totalt, er tiden kommet for å skape en myk overgang til nye koster og sakser som kan dette faget. Det har jeg funnet i Linda fra Hommelvik, og vi synes vi utfyller hverandre på en fin måte. Vi gir også hverandre nye impulser og er kjempeklare for å gi kundene våre noen av disse videre i frisørstolen, sier Jorunn. Etter som Linda Rosvold er relativ nykommer hos Jorunn, og kjæledeggen Magda en hund av rasen langhåret dachs som hver dag er med i salongen, passet det nå å gi kundene et ekstra godt tilbud frem mot 17.mai.

 

Coop Storlien artikkelnivå

– Vi har begge faste kunder, men selvfølgelig har Jorunn flest kunder og det er jo naturlig. Vi vil gjerne ha nye kunder også. Her på hjørnet ved tre gater i Forr-bo gården har vi inntrykk av at kundene trives og vi forsøker å yte god service, sier Linda som nå har arbeidet noen uker i salongen. Får hun tilbudet, utelukker hun ikke en overtakelse av salongen som også huser  tilbudet neglstøping i regi av Jorun Lilleespe.  

 

Stor trivsel i jobben med hår      
Å overlate salongen til noen andre er en spesiell begivenhet, og det er det Jorunn nå forbereder seg på selv om ingenting haster og formalitetene ikke er avklart i prosessen. Nå skal begge frisørene arbeide sammen fremover, og mens Jorunn har sine teknikker som favoritter innen hårmoter, har Linda både herre, dame og langhår-kunder. Amerikansk ducktails, meksikansk lysningsteknikk, barberingsteknikker og farging er Linda sine favoritter. Jorunn liker oppsatt hår, og tilbyr mange typer frifyrer.

 

– Trendene kommer tilbake, så det gjelder å opprettholde teknikkene. Jeg har vært privilegert som har fått beholde helsa, og jeg har aldri grudd meg til å gå på jobb. Har forsøkt å bytte yrke men har falt tilbake på at dette med frisøryrket er meg, sier Jorunn og runder på slutten av dette året 59 år. Linda har nådd en alder av 36, og skal i følge nykommeren selv fortsette med frisøryrket videre. 16 år bakgrunn i yrket har hun fra steder som Ålesund og nå sist Grande frisør på Malvik Senter. Hun har også vært butikksjef hos Glitter på Torgkvartalet.

 

– Har du for langt hår, eller du trenger en vask med hodemassasje. Skal du føne og stelle håret så legg turen bort til oss. Nå mot 17.mai er det altså 20 prosent avslag hos Linda, sier Jorunn. Så skal igjen hunden Magda ha litt kos før neste kunde titter innom døra for en trivelig klipp. Det skjer med prat om løst og fast i frisørstolene hos White and Black i Stjørdal sentrum. De to vet å slå av en trivelig prat med kundene sine. Frisøryrket er jo som kjent mye mere enn hårmoter. 

Les forrige sak:
alt
Lars og Øivind tilbake på Granby

  Siden de spilte på Granby forrige gang, har de utviklet […]

Close