15 °C Stjørdal, NO
25/08/2019

Nå blir det endelig bredbånd her

Kommunen vil legge nesten 600.000 på bordet

180 husstander i Elvran er aktuelle for å koble seg til bredbånd. (Foto: Elvran Bygdeutvikling) 180 husstander i Elvran er aktuelle for å koble seg til bredbånd. (Foto: Elvran Bygdeutvikling)

Rådmannen ønsker å legge 576.000 kroner på bordet for å få til utbygging av bredbånd i Elvran. 180 husstander er aktuelle til å knytte seg til bredbånd i området.

Fylkeskommunen har innvilget et tilskudd på 304.000 kroner til prosjektet og etter å ha fått nei i 2017 fikk kommunen 1.680.000 kroner fra Norsk kommunikasjonsmyndighet (NKOM) i fjor. Kommunens bidrag er basert på 4.000 kroner pr husstand, og erfaringer viser at omtrent 80 prosent av husstandene velger å knytte seg til bredbåndsnettet. I tillegg må hver husstand ut med 10.000 i egenandel. De resterende 4,8 millionene av totalprosjektet på 8,8 millioner er lagt til utbygger.

– En utbygging vurderes å ha stor betydning for både husstander og næringslivet i området, skriver rådmannen i sin innstilling til politikerne.

Situasjonen i dag er at de fleste hustandene i Elvran har mulighet til å koble seg til internett gjennom kobbernett og mobilnett. Hastighetene er i mange områder svake og nettet oppleves som ustabilt. 39 husstander anslås ikke å ha tilgang til grunnleggende godt bredbånd, heter det i saksvurderingen.

– Et høykapasitetsnett i området vil være fremtidsrettet, gi bedre hastigheter og bedre stabilitet, mener rådmannen som viser til mulige effekter som å sikre eksisterende arbeidsplasser og muligheter for etablering av nye lønnsomme næringsaktiviteter. Bredbånd vil være med på å videreutvikle bolyst og etableringslyst i aktive bygdesamfunn, mener rådmannen, som altså er innstilt på å bruke nesten 600.000 kroner på bredbånd i Elvran.

Les forrige sak:
Innstilt, innstilt, innstilt. SAS innstiller mer enn 600 fly mandag, mange av dem fra Trondheim lufthavn Værnes. (Foto: Privat)
Mange tusen reisende rammet

Uvanlig stille mandag på Værnes

Close