14 °C Stjørdal, NO
22/06/2021

Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 25

Nå blir det Jämtland-karantene igjen

Går fra gult til rødt ved midnatt, natt til lørdag

Lørdag var det en del norske biler utenfor Fjellhandel på Storlien, men fra kommende lørdag blir det igjen ti dagers karantene for alle som kommer til Norge fra Jämtland. (Foto: Privat)

Utenriksdepartementet fraråder igjen reiser til og fra Jämtland. Det betyr at karantenefritaket over Storlien kun ble av en ukes varighet.

Jämtland er en av to svenske regioner som er på ukas liste over regioner som reiser frarådes til. Den andre er Örebro. I tillegg gjelder det samme for Syddanmark i Danmark og Kajanaland i Finland, pluss landene Slovakia og Ungarn.

– På bakgrunn av Folkehelseinstituttets ukentlige vurdering av smittesituasjonen for koronaviruset har regjeringen besluttet at disse landene og regionene går fra gult til rødt på smittekartet for Europa. Dermed endres også reiserådet. Alle reisende fra disse landene og regionene som kommer til Norge fra og med midnatt, natt til 12. september, blir ilagt ti dagers karantene.  Alle disse landene og regionene har hatt stigende smittetall og ligger nå over grensen på mindre enn 20 bekreftede tilfeller per 100.000 innbyggere de siste to ukene, heter det i en pressemelding fra Utenriksdepartementet onsdag ettermiddag.

Les forrige sak:
Søppel stengte tunnel – skapte lange køer

E6 sørover måtte stenges i forbindelse med opprydding

Close