14 °C Stjørdal, NO
10/07/2020

Nå blir det julemarked langs «Route 26»

Gårdene på sørsiden av Stjørdalselva er klare til jul

NÅ ER DET JUL IGJEN: Nå blir det julemarked i regi av Route 26 på sørsiden av Stjørdalselva. Julemarkedet starter klokken 12.00 søndag 8.desember og allerede klokken 10.00 har Solvår Lillemo Reinsberg (bildet) på Eidum Gårdsbakeri frokosten klar i kafeen på bakeriet. Mange gårder har åpent med salg av julevarer og opplevelser for ung og voksen. NÅ ER DET JUL IGJEN: Nå blir det julemarked i regi av Route 26 på sørsiden av Stjørdalselva. Julemarkedet starter klokken 12.00 søndag 8.desember og allerede klokken 10.00 har Solvår Lillemo Reinsberg (bildet) på Eidum Gårdsbakeri frokosten klar i kafeen på bakeriet. Mange gårder har åpent med salg av julevarer og opplevelser for ung og voksen.

Det blir julemarked langs «Route 26» søndag 8. desember. Da er det igjen tid for å besøke de trivelige gårdene på sørsiden av Stjørdalselva. Det er pyntet til jul og det lukter nybakt.

Driftige damer med lune smil ønsker deg velkommen inn i varmen. Enten foran bålpanna på tunet, for en smakebit på Stabburet eller inn i en koselige gårdskafe for middag eller noe annet å spise. De har satt over kaffen, svartkjelen er varm og damene deler den unike julestemningen som finnes på en gård.

Fra Geving og Fantasigården i vest går turen via et gårdsbakeri innom flere gårder opp til Sona i øst. Monica Strømberg på Fantasigården i Geving, sier det blir varierte tilbud og opplevelser langs ruten fra 12.00-16.00 denne søndagen.

Tilbud for hele familien

– Barna kan oppleve dyrene, ri på islandshest, grille pølse brød på bålet og jakte på nissestreker. Når barna koser seg, gjør de voksne det også. Det er mye fint og ikke minst mye godt å få kjøpt langs denne ruta. Ta gjerne med alle i familien, gode venner, kjæresten eller svigemor. Her blir det julestemning nok til alle, sier Monica Strømberg.

På hennes gård serveres noe å spise på den lune låven. Eidum Gårdsbakeri på Øvre Eidum i Sorta, åpner 10.00 med frokost og har åpent bakeriutsalg. Julekortfoto med studio Elle Melle, og Cyntia Seeland binder julekranser på Eidum.

Fra Eidum blir det tur med islandshest fra gård til gård. Her må deltakerne ha fylt 14 år for å delta fra morgenen av med bindende påmelding. Ersgard har sitt julemarked med boder i fjøset og gårdskafe i Storstuggu med en helt spesiell atmosfære som må oppleves. På låven hos Ersgard er All of Irina. Her finner man alltid noen spennende historiske gjenstander til hytte og hjem.

Hjemmelagde produkter

– Hvilke andre tilbud møter de som kjører i retning vest langs Route 26?

– Hos Ekholm på Solheim, er det gårdsbutikk med hjemmelagde produkter. De er kjent for småmøbler og klær til småbarn. Lekekrok og bål på tunet med pinnebrød, foccacia-brød og varme i dukkestua. Rett ved jernbanen ligger Øfsti vestre, der Oddrun Øfsti Brandsæter har sitt atelier med garn, galleri og en sjelden rase geiter, sier Monica Strømberg.

– Blir det mer god mat å finne langs ruten denne søndagen?

– Salg av egen spekepølse og flatbrødsalg ved Anita Håvardsen finner besøkende på Øfsti vestre. På Øfsti søndre har Arne Stene og gårdskona Marit åpen litjstuggu, salg av juleprodukter, ull og garn fra grå trøndersau, eplegløgg med rips og salg av kjøtt fra gården med omvisning i gårdens museum og turer i fjøset.

– Videre går reisen til Fuldseth ikke langt fra Forra bru med økologiske grønnsaker for salg, her kan man også hilse på sauene. Det blir servering av gløgg i bålhuset. På Kilnes gård i Sona er det jakt på nissestreker, minimarked med honning, ost og egg fra nabogårder. Julepynt, fuglenek og dørkranser selges. Her er det også åpen gårdsbutikk og åpen melkebu med automat og salg av kjøtt fra utegris, forteller Monica Strømberg fra Fantasigården i Geving. Alle involverte langs Route 26 ønsker velkommen til julemarked med opplevelser.

Les forrige sak:
Solgte for 9,7 millioner på Black Friday

24692 var innom kjøpesenteret på fredag

Close