3 °C Stjørdal, NO
02/12/2020

Nå blir det lokalt matmarked

Lørdag blir det ekstra mulighet til å smake og kjøpe god, kortreist mat

ENTUSIASTISKE ARRANGØRER: Arrangørene gleder seg til Trøndersk Matfestival i Værnesregionen. Fra venstre: Jon Uthus og Lene-Mari Prøven fra Næringsforeningen i Værnesregionen og Torbjørn Berg Strømstad i Stjørdal kommunes næringsavdeling.

Trøndersk Matfestival blir «desentralisert» i år, og kommende helg blir det lokale smaker å teste ut i Stjørdal. Den store festivaldagen blir lørdag med omtrent 15 produsenter til stede i Stjørdal sentrum.

Årets trønderske matfestival i Værnesregionen ringes inn torsdag klokka 10.55 med matklokka på Øfsti mellom.
– Det er fast tradisjon at matklokka brukes til å åpne den store matfestivalen i Trondheim, og det gjør vi også i år i Værnesregionen. Øfsti mellom er en av få gårder som har matklokke, så da ble det veldig naturlig å legge åpningsarrangementet dit, sier daglig leder i Næringsforeningen i Værnesregionen (NiV) Jon Uthus.

Delarrangement

Trøndersk Matfestival foregår kommende helg over hele Trøndelag og i Værnesregionen blir det ulike arrangement både torsdag, fredag og lørdag. Alle dagene er det åpen melkeautomat ved Kilnes gård, selvplukk av bringebær hos Veiseth på Vikanlandet og åpen gård hos Storflor nedre. I tillegg er det matdag på Klostergården på Frosta og Kilnes gård fredag. Samme dag er det også fredagsåpent hos Eidum gårdsbakeri, grilling hos Øfsti søndre og ikke minst bryggerifest hos Stolt Bryggeri.
– I år måtte Trøndersk Matfestival gjøre noe annet enn å samle 225 000 mennesker i Trondheim sentrum. Nå kommer festivalen til deg. Sammen med venner og familie kan folk finne fram til lokalmatopplevelsen og lage sin egen festivalstemning. Vi oppfordrer vårt publikum til å oppsøke de lokale arrangementene denne helga. Vi har laget en egen oversikt over hva som skjer i vår aktivitetskalender på matriketmidt.no, sier daglig leder Aslaug Rustad i Oi! Trøndersk Mat og Drikke, som arrangerer Trøndersk Matfestival.

«Strekker ut» arrangementet

Lørdag trekker mange av de lokale produsentene inn til Stjørdal sentrum, der Stjørdal kommune og NiV står som arrangører av den største happeningen.
– Arrangementet varer fra klokka 10 til 15 lørdag, og vi regner med cirka 15 produsenter på Torget og i Gågata, sier Torbjørn Berg Strømstad ved kommunens næringsavdeling.
Både han og Uthus og Lene-Mari Prøven ved NiV understreker at alle hensyn knyttet til smittevernråd og -regler er ivaretatt.
– Vi har hatt tett dialog med myndighetene, og i særdeleshet kommuneoverlegen. Heldigvis har vi masse plass i Gågata, og vi kommer til å «strekke ut» oppsettet, samtidig som vi ønsker å bevare det gode miljøet, sier Uthus.

Fra hele regionen

Lokale mat- og drikkeprodusenter fra hele Værnesregionen kommer til å være til stede i Stjørdal sentrum lørdag. Her blir det representanter både fra Matfatet Frosta, AUK- smaker fra Stjørdalsføret og nykommeren «Smaken av Sylan».
– Vi hyller lokal kvalitet i våre kommuner med lokale arrangement, åpne gårder og utsalg, samt i fellesskap, en trygg minifestival i knutepunktbyen Stjørdal, reklamerer arrangørene, som nok en gang gleder seg til å vise fram dyktige produsenter og tilbydere av mathåndverk fra øverste hylle.

 

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Bil rullet rundt og ned i en skråning

Tre personer involvert i ulykke

Close